dijous, 21 de juliol del 2016

"EL MAL ja està fet": Cicle de Cinema Negre a Xàtiva

Es diu que el cinema negre presenta una societat violenta, cínica i corrupta. Ens sona això d'alguna cosa? Ja cantava Luis Eduardo Aute allò que "todo en la vida es cine".


De cinema negre volem parlar perquè, a partir d'aquest divendres 22 de juliol i fins el dilluns 8 d'agost, podrem assistir al cicle "EL MAL ja està fet", dedicat a aquest gènere, que tindrà lloc a l'Ateneu Popular de Xàtiva (Plaça Sant Jaume, 11). Jaume Richart i Vicent Terol han seleccionat sis pel·lícules que es projectaran a les 21:30h i que ens oferiran diferents aproximacions al que es coneix també com film noir. No es tractarà d'una col·lecció de clàssics mítics, tot i que sí que hi haurà algun film representatiu, com ara Double Indemnity (1940, Billy Wilder), conegut ací com Perdición. Tanmateix, tindrem ocasió de veure cintes menys conegudes, cas d'El cercle roig (1970, Jean-Pierre Melville), i homenatges recents (els experts diuen que el cinema negre acaba els anys 1950), com Drive (2011, Nicolas Winding Refn).

Ombres, fets delictius i criminals, llenguatge el·líptic, escenes nocturnes... Més enllà d'intentar definir el gènere, que no és fàcil, us invitem a gaudir d'aquestes projeccions que -no ho hem dit encara!- són gratuïtes. Al cartell podeu consultar la llista completa de les pel·lícules que conformen el cicle i el dia en què es podrà veure cadascuna d'elles. Us esperem a l'Ateneu Popular de Xàtiva.