
El primer que has de fer és elegir un curs i, a partir d'ahí, anar mirant llibres que s'utilitzen actualment per tal d'anar configurant el llistat de temes que vas a tractar. Jo estic preparant una programació per a 5é, i una de les coses que sol abordar-se en aquest nivell és el tema dels oficis.
He mirat, com apuntava abans, diferents llibres. I he pogut observar que les editorials aposten per un interessant realisme en l'assumpte dels jobs (treballs), atenent als que presenten de forma reiterativa. Qui no coneix, per exemple, a un/a film star (estrella de cine)? I a un/a singer (cantant)? Quin ofici hi ha més normal que el de detective? I no parlem de la quantitat d'amics scientists (científics) que jo mateix tinc (i vosaltres també, segur...). Quin xiquet no té una mare astronaut?
A nivell pedagògic, als papers de l'administració, es diu que en l'assignatura d'anglés és molt important el factor motivació. I les editorials ho tenen en compte. O no?
Sí, l'ensenyament i la societat sempre han anat agafadetes de la mà. Encara com i tenim una conselleria d'educació que ens raciona els diners perquè no ens fem malgastadors (així algú es podrà comprar vestits de jaqueta)
ResponEliminajo vaig començar a preparar-me les opos de 2aria i ho vaig deixar epr impossible!
ResponEliminaFrancesc: Està clar que la precarització de l'ensenyament públic està feta amb bones intencions... (Em diu el Mozilla que "precarització" és incorrecte!).
ResponEliminaglamboy69: És un sacrifici, la veritat.
Ja veus no? Motivació.... Motivar és engrescador ... però que malament que ho passes quan veus aquelles caretes que diuen... ostres!! quin rotllo....
ResponEliminaMolta sort amb les opos...
Una abraçada!!!