dimecres, 24 de desembre del 2008

Manipulació a Telecinco

La Coordinadora Antifascista de Madrid ha elaborat un vídeo amb material incautat a dos periodistes de Telecinco; aquests s'havien infiltrat entre persones vinculades als moviments antifeixista i okupa, amb la intenció d'obtenir imatges mitjançant una càmera oculta, per a ser utilitzades en un reportatge destinat a criminalitzar els 'antisistema' (terme emprat habitualment pels mitjans de comunicació).

Personalment, confie en la veracitat del que veiem al vídeo; m'incline a pensar que no es tracta de cap muntage. A partir d'ahí, cal dir que resulta fins i tot còmica la forma en què aquesta parella de periodistes tracta de moure's entre els antifeixistes; un exemple: la xica (són un xic i una xica) es posa un mocador palestí... A més de poca habilitat, mostren també uns clars prejudicis: es tracta de gent que sembla creure's que està fent alguna mena de tasca de denúncia.

A alguns no ens sorprén el que podem veure al vídeo; és una evidència la criminalització dels -no fa molt- anomenats 'antiglobalització' per part dels mitjans. Es busca el morbo a través de la manipulació, obtenint així un doble resultat: audiència i demonització de la dissidència. Però sí és altament interessant el document perquè ens mostra, amb plena transparència, aquesta repugnant manipulació. El vídeo dura 19 minuts; ací el teniu en dues parts.


1ª part


2ª part

3 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

T'he posat al la llista dels meus blogs prefertis i així ens mantenim en contacte

una abraçada des de Reus

Vicent Terol ha dit...

Moltes gràcies.

Una abraçada.

Txarli ha dit...

Vaja amb els becaris de Telecinco! Afortunadament tenim aquests mitjans a internet per mostrar com ens volen manipular. Boníssim post, Vicent!