dijous, 8 d’abril del 2010

Cabanyal: la insumisió destructiva del Govern valencià

Interessant article el de Francisco Balaguer Callejón, catedràtic de Dret Constitucional, aparegut ahir al diari Público: "Estimació de danys" és el títol del text. Important la seua lectura per a adonar-se que el Govern valencià i l'Ajuntament de la capital del Túria practiquen una política de desobediència legal en relació a l'assumpte del Cabanyal. No és nova aquesta actitud d'insumisió per part de l'administració valenciana; és el mateix que ja es va fer al tractar de boicotejar l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania.

Com si fóra Israel desobeint amb impunitat les resolucions de l'ONU, les excavadores desafien l'Estat de dret amb l'objectiu de destruir el patrimoni cultural del Cabanyal. Amb la col·laboració més que sospitosa -tot s'ha de dir- de la Policia Nacional.

A continuació teniu un resum de l'article esmentat:



  • Amb els enderrocaments, el Govern valencià demostra una nul·la sensibilitat envers l'Estat de dret.
  • L'Ordre del Ministeri de Cultura de 29 de desembre de 2009 diu que el Pla sobre el Cabanyal s'ha de detindre totalment o s'ha de modificar.
  • El Decret de la Generalitat, fet per a esquivar l'Ordre de Cultura, és suspès pel Tribunal Constitucional a l'admetre a tràmit un recurs del Govern espanyol.
  • El Govern valencià converteix el Decret suspès en Llei (sense variació del seu contingut), desafiant així la Constitució.

2 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Ja fa anys que el Consell només aplica aquelles lleis que li agraden. Tot i no tenir res a veure cal recordar totes aquelles decissions judicials relacionades amb la competència en valencià que acredita haver realitzat els estudis de Filologia Catalana i com la Conselleria de Cultura no els reconeix any rere any.

És vergonyós veure com ningú és capaç de fer quadrar-los i de fer-los complir la llei.

elisabet ha dit...

Passa pel meu bloc, que hi ha un premi per tu.
Petons!