diumenge, 4 d’abril del 2010

El conflicte del Cabanyal a la televisió pública alemanya

Són les coses d'Internet. La xarxa possibilita que, amb un clic, hi pugues veure un reportatge del primer canal de la televisió pública alemanya -que algú ha subtitulat en castellà- al voltant del conflicte del Cabanyal.

El vídeo, de 5'17'' de duració, fou emès el 23 de març a un programa anomenat Europamagazine. Molt interessant. Una demostració de com allunyar-se d'un context determinat facilita, de vegades, l'objectivitat. És defensable el projecte de la prolongació de l'avinguda, i les seues conseqüències, amb la simple exposició de fets i sense els missatges manipulatius de polítics i mitjans de comunicació (Canal 9, sobretot)?


4 comentaris:

zel ha dit...

Doncs me l'han explicat millor que ningú aquest conflicte a mi, que visc a l'Empordà! On s'ha de signar? GRàcies! Una abraçada!

Anònim ha dit...

El que també és trist és que se'n parli més del Cabanyal per la televisió alemanys que per la pròpia TV3, que poca cosa ens diu. Tot el que sigui donar a conèixer el que passa a l'exterior és positiu.

Speaker ha dit...

Molt interessant, els pescadors imitaven l'arquitectura burgesa modernista del centre de la ciutat. On queda ara més modernisme, al centre o a El Cabanyal?

Vicent Terol ha dit...

zel: A aquest enllaç (http://laixeta.blogspot.com/2010/01/largumentacio-del-govern-valencia.html) pots veure un altre vídeo -de Vilaweb, en aquest cas- també interessant. Una abraçada.


Albert: No estic atent a la TV3. Entre altres coses perquè no la puc veure a Xàtiva. I, ara per ara, no m'he aficionat a seguir el que conta la tele a través d'Internet. Però sí que estaria bé que TV3 parlara de l'assumpte.


Josep Lluís: Potser no sóc el més indicat per a respondre. Segurament al Cabanyal, no? El que més ràbia dóna -el més trist- és el deteriorament deliberat del barri per part de l'Ajuntament. És una actuació molt perversa, per tal de tenir l'excusa per actuar. És un xantatge permanent que aconsegueix, de vegades, que molta gent no mire l'origen de la situació de moltes zones del barri.