diumenge, 14 de novembre del 2010

Tanca el 'puto' Facebook!

Ho diu el raper sevillà ToteKing al tema Redes sociales del seu nou treball El lado oscuro de Gandhi: tanca el 'puto' Facebook ja!

Manuel González -eixe és el nom real d'aquest jove de 31 anys- s'expressa molt millor a les seues rimes que a les entrevistes. Amb una actitud escèptica sempre, o nihilista -segons les seues pròpies paraules-, tracta assumptes diversos quan canta, habitualment amb alguns tocs d'humor.

La lletra de Redes sociales no conté reflexions o conclusions molt profundes -és una cançó, al cap i a la fi. Tanmateix, sí posa sobre la taula punts importants, relacionats amb el món de les xarxes socials, a partir dels quals seria interessant debatre.

El tema de l'alta transparència a les vides de la gent, i com això intervé en les relacions de parella; el desig d'omnipresència que en alguns desperta l'ús d'Internet ("Quiero estar en tos laos..."); la invasió d'egocentrisme ("Puro ego es lo que veo, el top de amigos que resucite tu autoestima por los suelos"); la il·lusió de la quantitat d' "amics" a les xarxes ("Sólo hay un amigo en mi top, y en la vida dos o tres")...

El lado oscuro de Gandhi és, al meu parer, el millor disc del Tote. I la peça de què hem parlat, Redes sociales, una de tantes bones que hi podem trobar dins. Escolteu-la. La lletra s'entén a la perfecció.



4 comentaris:

Marc Peris ha dit...

Encara no l'he escoltat tot, malgrat que l'he baixat... Massa deures darrerament per als meus oïts, però aquest tema està guapo.

Speaker ha dit...

Ara no, que és de nit. Però tinc moltes ganes d'escoltar-la demà! T'hi diré la meua.

Salut!

Speaker ha dit...

Molt bona i socarrona. Em quede amb:

quiero estar en todos laos y poner mi foto en grande, mi estado de ánimo

ponme comentarios que me sienten bien

pongo un tema nuevo, escúchalo, men

Yo también fui así però mi cabeza rehabilité cuando supe usar la red.

Ara bé, tothom es queixa del Facebook, de l'exhibicionisme, però tothom en té...

Deu ser que el comportament de les persones en les xarxes socials és simplement un reflex del seu comportament fora d'Internet?

Vicent Terol ha dit...

Marc: M'alegre que t'agrade. Escolta el tema "Dos españolazos horteras en el Caribe". Un descollono!


Josep Lluís: Sí, ToteKing sol tenir un bon sentit de l'humor.

Supose que el problema del Facebook està en l'ús que d'ell es faça. A la pel·li The Social Network, on es conta com es va crear eixa xarxa social, hi ha un moment en què Mark Zuckerberg, la persona que la va inventar, diu que no es pot saber què és exactament Facebook poc després d'estar en funcionament; que han de passar uns deu anys per fer-se'n una idea.

Certament, molta gent fa servir les xarxes socials de la manera en què ToteKing exposa. Altres les utilitzem per assabentar-nos de notícies i esdeveniments.