divendres, 8 d’abril de 2011

Geriàtric 'La Convivència'

M'havien explicat que aquest geriàtric era especial, diferent a la resta de residències de la tercera edat. I m'havien convençut per anar-hi, tot i les meues reticències d'abans: sempre havia observat aquesta mena de llocs com quelcom depriment.

La vellesa et fa canviar la perspectiva de certes coses. No obstant, fou el que em contaren del centre el que finalment inclinà la balança de la meua indecisió.

Faré referència a l'Antoni per fer-vos cinc cèntims del dia a dia al geriàtric 'La Convivència'. Ell se sent molt útil des que viu ací.

Per exemple, aquest matí ha estat ajudant alguns companys a alçar-se del llit. Després, ha pres part en la neteja de gent del sector C. En les diferents menjades de la jornada, ha fet possible que uns quants homes i dones pogueren alimentar-se, atesa la seua dependència, temporal o definitiva segons els casos. Per la vesprada, s'ha sentit realitzat quan, dinamitzant una reunió, ha observat el somriure d'uns octogenaris.

L'Antoni té vint-i-set anys. Al geriàtric 'La Convivència', els autèntics clients són els vetlladors, els quals paguen per poder atendre persones majors com jo.

1 comentari:

Pilar ha dit...

M'agrada aquest geriàtric! Mai hauria pensar que diria una cosa semblant.