divendres, 6 de maig del 2011

Les llistes d'ETA

No incorre en cap delicte Libertad Digital quan es refereix a la coalició Bildu com "les llistes d'ETA"? Val tot -la mentida deliberada, la manipulació permanent- als mitjans de comunicació quan la intenció és criminalitzar? Podria titular un diari que "les llistes del franquisme" -referint-se al PP i a gran part de l'espectre sociològic que representa- es presenten a les eleccions?

I què em dieu de Cope.es? "El partit (sic!) d'ETA". Ni tan sols un mínim d'estètica, de rigor, quan s'empra el terme "partit" per parlar d'una coalició? Seria vàlid i legal fer al·lusió a la cadena Cope com, per exemple, "l'emisora de la Inquisició"?

2 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Vivim en un estat asimètric on certes ideologies tenen la màniga més ample que altres per a dir segons què, sense importar el que hagi dictaminar un poder judicial servil al poder polític i gens fiable per a segons què.

Joan Vecord ha dit...

D'on no n'hi ha, no en raja.

Fins i tot la Guàrdia Civil, que va intentar aplicar-hi una mica de "rigor" i va aportar un document que demostraria que Garaikoetxea es va reunir amb ETA, la va cagar a l'hora de traduir, i es va pensar que on deia "Garaiko prezidentea" s'havia de traduir com a "el president Garaiko", quan en realitat vol dir "el president de llavors" (garai+ko).

Collons, per un Guàrdia Civil que s'esforça en aprendre una segona llengua, va i la caga el pobret!

http://www.deia.com/2011/05/06/especiales/elecciones-22m/la-frase-garaiko-presidentea-lleva-a-la-guardia-civil-a-malinterpretar-que-garaikoetxea-se-reunio-con-eta