dilluns, 2 de maig del 2011

Matar Bin Laden, resuscitar Al-Qaida

Santiago Alba Rico, assagista, escriptor i filòsof madrileny, ens ofereix una visió distinta -crítica- del presumpte assassinat de Bin Laden a càrrec dels EEUU. En un article publicat al portal Rebelión, l'esmentat autor relaciona l'operació amb els alçaments populars al món àrab.




  • Els alçaments populars al món àrab havien deixat fora de joc les forces islamistes i, sobretot, la més extremista: Al-Qaida.
  • Quan Al-Qaida semblava estar relegada a l'oblit, reapareix Bin Laden en la glòria d'un martiri escenificat i un poc inversemblant.
  • "S'ha fet justícia", diu Obama; però la justícia reclama tribunals, una sentència independent.
  • Afirma Obama que el món sent ara alleujament, però -alhora- ens alerta de nous atacs violents a tot arreu.
  • Al-Qaida torna a saturar l'imaginari occidental: tornaran els fanatismes i les decapitacions; la intenció és matar els processos de canvi al món àrab.


Feu clic ací per llegir el text original.

3 comentaris:

Joan Vecord ha dit...

Hola Vicent!

Ja se'n pot llegir la versió catalana en aquest enllaç:

http://albaricoencatala.blogspot.com/2011/05/matar-en-bin-laden-ressuscitar-al-qaida.html

Gemma ha dit...

M'ho acabe de llegir tot, el que has escrit, l'enllaç al text i l'enllaç del text (aquest 2n enllaç m'ha resultat molt útil per a entendre millor el 1r).

Molt interessant la reflexió.

El que hem pregunte és com faran ara per a intervindre en els llocs on s'han produït rebel·lions pacífiques, clar, han ressuscitat a Al-Qaida, però com voldran fer-nos creure que Al-Qaida te alguna cosa que veure en eixes revolucions pacífiques?

Bo, supose que com sempre s'inventaran qualsevol cosa i nosaltres, s'ho creguem o no no podrem fer res per a canviar-ho

Vicent Terol ha dit...

Imagine que la previsió d'Alba Rico ve a dir que hi haurà una ressorgiment d'Al-Qaida (real, però també amb important ressò mediàtic) que eclipsarà les revoltes populars al món àrab. Que a Occident li interessa més això per a mantenir règims que asseguren certs interessos econòmics i estratègics: excusa per a intervenir com en Afganistan. També està la via d'apropiar-se d'una revolta i reconduir-la, com és el cas de Líbia.