diumenge, 20 de novembre del 2011

Què ens espera amb la (previsible) victòria del PP?

Què ocorrerà amb la previsible majoria absoluta del PP? Canviaran moltes coses? Com actuaran els diferents actors del panorama mediàtico-polític? Faig ací una mena de predicció en quatre punts.

  • El naixement del 15-M ha demostrat que, estant el PSOE a Madrid, també és possible la mobilització massiva al carrer contra les polítiques neoliberals. Tot i això, és d'esperar que l'entrada del PP a La Moncloa facilite la resposta social davant tanta injustícia -comesa i per cometre.
  • El gran poder mediàtic amb què compta la dreta posarà en marxa una campanya de "pedagogia" (menjar-nos la bola, vull dir) per tal que acceptem els duríssims retalls que encara ens esperen. Fins ara, s'han esforçat més en desgastar l'executiu de Zapatero; ara, hauran de convèncer-nos que cal fer açò i allò. Crec que aquest és un gran perill.
  • RTVE estarà al servei del PP. El PSOE ha creat un model de ràdio i televisió públiques neutral pel que fa a la lluita entre els dos grans partits, més enllà d'alguns tocs progres, com és el cas de la sèrie Amar en tiempos revueltos; per altra banda, aquesta RTVE ha promogut el nacionalisme espanyol i ha manipulat la informació en qüestions en les que és difícil trobar visions crítiques: País Basc, Veneçuela, Bolívia, Afganistan, pirates somalis, etc. El PP trencarà eixa treva, recuperant el clàssic model de fer servir la ràdio i la televisió públiques de forma propagandística per beneficiar el partit que governa a Madrid.
  • Rajoy i companyia tractaran d'oferir una imatge de màxima moderació en les formes (dura feina de màrqueting polític). Saben que és probable que el seu Govern siga efímer, degut a la crisi. Intentaran evitar una imatge antipàtica.

1 comentari:

Emi ha dit...

Bona capacitat d'anàlisi i sobretot, de predicció!
Agafeu-se que ve corba!!