dissabte, 30 de juny del 2012

Torna "L'aixeta"

Torna L'aixeta, sí. I dic que torna perquè se n'havia anat: un bloc on passen tres mesos sense que hi aparega cap entrada nova és un bloc mort. Així que tornem; o ressuscitem. Aquesta temporada he estat segrestat per una intensa activitat laboral i, també, per la preparació d'uns exàmens d'anglés.

Aquesta entrada és una mena d'aterratge amb dos apunts curts de caràcter més o menys personal. D'ara endavant, tractarem de mantenir una periodicitat... -diguem-li- digna, seguint la línia miscel·lània de sempre.

  • El meu germà Alfredo i jo vam encetar, fa uns pocs mesos, un bloc nou. Es tracta de microfragments, un espai on, cada diumenge, hi apareix un post format per una fotografia i un xicotet text. La pretensió és que la imatge i les paraules constituïsquen una unitat.
  • En aquesta primera meitat de 2012 s'han publicat dos llibres de microrelats en els quals apareixen contes meus. Per una banda, tenim 365 contes, un any de contes, projecte engegat per la dinàmica Mònica Roig, creadora d'un bloc -365 contes- on, durant un any sencer, es van anar penjant diàriament relats enviats per gent molt diversa. Ací, podem trobar L'espill i Canvi d'estat. L'altre llibre és fruit d'una col·laboració entre l'Associació de Relataires en Català i el programa 'Històries' de Ràdio Argentona: un concurs de microrelats en què, cada mes, se seleccionaven cinc contes que, posteriorment, es llegien a l'esmentat espai radiofònic. El seu títol és Secrets i conté 45 històries curtes; la meua aportació és Al meu treball.