dilluns, 3 de desembre del 2012

Retrovisor: Díaz Ferrán: "Menos samba..."Quan he vist al diari Público que el president de la CEOE, Díaz Ferrán, apostava per "treballar més i guanyar menys" com a sol·lució per a eixir de la crisi, he pensat que es tractava d'un titular-caricatura sensacionalista del periòdic progre de Jaume Roures.

Però després, llegint la notícia sencera i veient el vídeo, he comprovat que el missatge que volia llençar el cap dels empresaris era certament eixe. Ja era hora que algú diguera les coses clares!

Sembla que l'home té els dies comptats com a president de la patronal espanyola, atès que ell mateix ha decidit avançar les eleccions per al càrrec que ostenta. No ha descartat presentar-se, però és vox populi que no ho farà, en un gest de generositat cap a altres possibles candidats.

Com tothom sap, Ferrán ha destacat per la seua excel·lent gestió com a empresari: Air Comet sols deu 100 milions d'euros; els problemes de Marsans per a pagar un préstec a Banesto podrien ser més greus del que són; l'asseguradora Mercurio ha d'aportar garanties per la irrisòria quantitat de 18 milions d'euros; i només compta amb una única demanda per presumpte frau fiscal en relació amb Aerolíneas Argentinas.

El seu currículum l'avala per a -d'una manera altruista- aportar receptes per a eixir de la crisi: treballar més i guanyar menys; es pot dir més alt però no més clar. I ho fa ara que encara és president de la CEOE, raó per la qual les seues declaracions tenen major repercussió. Tot són bones intencions en Díaz Ferrán.

Ens ha recordat allò tan important que el famós músic brasiler, Reinaldo de sousa, ja va cantar l'any 1976: "Menos samba e mais trabalhar".Aquesta entrada va ser publicada a L'aixeta el 15 d'octubre de 2010

2 comentaris:

Susanne ha dit...

Estic llegint el teu blog per a aprendre català i m'agrada molt llegir-ho que escriures!! Gràcies des de Noruega:)

Vicent Terol ha dit...

Encantat, Susanne. És un plaer!

La veritat és que tinc el bloc una mica abandonat últimament. Estic recuperant algunes entrades antigues que cobren vigència ara degut a l'actualitat. Però sí que vull tornar a una periodicitat d'entrades noves. Vaig organitzant-me...

Gràcies per la visita.