dimarts, 9 d’abril de 2013

El Papa dormirà en un caixer

Fent un pas més en la seua exhibició d'austeritat, el flamant Papa Francesc passarà una nit a
un caixer automàtic. Després d'haver sorprés a propis i estranys amb diversos gestos, com ara viure a una residència del Vaticà o elegir un Anell del Pescador de plata i no d'or, Jorge Mario Bergoglio es torna a reivindicar com el "Papa dels pobres".

Pel que sembla, Francesc vol demostrar, així, que l'assumpte de l'austeritat no és una qüestió de màrqueting. Fins i tot, ha començat a circular un rumor segons el qual el nou Papa duria dues setmanes sense dutxar-se; l'olfacte periodístic d'alguns mitjans de comunicació apunta en aquesta direcció.

Poc a poc, va estenent-se un estat d'estupefacció entre els cardenals, els quals pensaven inicialment que el missatge de l'austeritat no era més que una broma. De fet, quan el Papa va afirmar, durant una audiència celebrada a l'aula Pau VI del Vaticà, que li agradaria comptar amb una "Església pobra", els prelats van esclafir en una sonora rialla.

Per altra banda, fa uns dies, un periodista va aconseguir preguntar a Francesc per l'aparent contradicció entre aquesta "austeritat" i les seues bones relacions amb el sanguinari dictador argentí Videla. Bergoglio, amb un somriure amable, va respondre que "tot va ser una confusió": segons el Papa, ell pensava que es reunia "amb el cap de l'empresa Vileda", interessat com estava aquells anys en comprar "uns pals de fregar".

2 comentaris:

Oliva ha dit...

QUINA FARUM A "PASTORETS·,TU¡¡¡

Vicent Terol ha dit...

No entenc el teu comentari, Oliva...