dimecres, 19 de febrer del 2020

Xiquets lliures

Els meus pares presumien d’educar-me en la igualtat i en la llibertat. És per això que, malgrat ser xiqueta, no van voler imposar-me el color rosa en la roba ni en els joguets ni en les motxilles ni en res. Arrufaven el nas si elegia el rosa. «Que no t’agrada el blau?», em preguntaven. Si responia que sí, ells somreien. Aquest color es va acabar convertint en el color de les meues coses: roba, joguets, motxilles... «Recorda que ets lliure: pots triar el color que vulgues», repetien una vegada i una altra. Al col·legi, tots em deien «la Barrufeta»

Ara tinc un fill, un xiquet. Vull que siga lliure, aliè a la dictatura dels estereotips. Per aquesta raó, li dic que no té l’obligació d’escollir sempre el blau: «I no t’agrada el rosa?» Si respon de manera afirmativa, somric.


Microrelat finalista el mes de gener en la IX edició del Concurs de Microrelats "Microconcurs La Microbiblioteca", organitzat per la Biblioteca Pública Municipal Esteve Paluzie de l'Ajuntament de Barberà del Vallès.

4 comentaris:

xavier pujol ha dit...

felicitats

Vicent Terol ha dit...

Moltes gràcies, xavier!

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Aixina és, i és estrany que per la temàtica i com fas crítica te l'hagen, hui en dia, premiat, felicitats, senyor Terol.

Vicent Adsuara i Rollan

Unknown ha dit...

Strange "water hack" burns 2 lbs overnight

More than 160000 men and women are losing weight with a simple and secret "liquid hack" to drop 1-2 lbs each night in their sleep.

It's simple and works with everybody.

You can do it yourself by following these easy steps:

1) Go grab a glass and fill it up half the way

2) Then use this proven HACK

and you'll be 1-2 lbs lighter the very next day!