dijous, 17 de desembre del 2009

Tzipi Livni, els escrúpols i la impunitat

Definició de la paraula 'escrúpols' (sol emprar-se en plural): Aprensió, fre que posa la consciència, a obrar o decidir, per por que l'acció duta a terme siga immoral, injusta, il·lícita, etc.

En general, la majoria dels polítics que arriben a tenir un cert poder no té escrúpols. Almenys pel que fa a les conseqüències que es deriven de les seues decisions polítiques; supose que, dins l'esfera de la seua vida privada, la cosa serà diferent.

Tzipi Livni és una política israeliana, actualment a l'oposició. Durant la coneguda com operació "plom fos", en què Israel matà 1400 palestins -la majoria civils-, aquesta dona va ser la ministra d'Afers Exteriors. 1400 civils més milers de ferits, amputats, xiquets orfes...

Entre desembre de 2008 i gener del present any, l'exèrcit hebreu es va dedicar a destruir hospitals, carreteres, col·legis, poblats de pescadors, magatzems d'aliments, cases, comerços, fàbriques... Crec que, des d'ací, ens resulta difícil imaginar l'horror que suposà massacrar Gaza amb aquella intensitat.

L'estiu passat, una ONG israeliana anomenada Breaking the silence (Trencant el silenci) recollia el testimoni de soldats jueus al voltant del brutal genocidi. A un informe que va elaborar, es deia el que molts ja sospitàvem: que els civils de Gaza, així com els recursos de la zona, no eren danys col·laterals, sinó l'objectiu de l'operació. Pot sonar pervers, però fou així. "No havíem de tenir consideració cap als civils, disparàvem a tot el que vèiem. Se'ns repetia que les consideracions humanitàries no tenien cabuda", afirmava un dels soldats. Es pretenia la rendició del poble de Gaza, que Hamàs deixara de tenir el recolzament popular que tenia. No s'aconseguí, per cert.

El dia 1 de gener de 2009, Israel havia assassinat ja més de 400 persones, ferint-ne unes 2000. Eixe mateix dia, Tzipi Livni va fer les següents declaracions: "La situació dels civils a Gaza és com hauria de ser".

Aquests dies hem sabut que l'ex-ministra d'Afers Exteriors d'Israel ha hagut de cancel·lar un viatge a Londres perquè un tribunal anglés va emetre una ordre de detenció contra ella. Livni està acusada de crims de guerra per la invasió de la franja de Gaza de l'any passat.

Atenent a les declaracions dels governants britànics, imagine que aquests faran alguna cosa per a que la dona -sense escrúpols, amb les mans tacades de sang- puga circular amb impunitat pel Regne Unit. A l'Estat espanyol ja es va limitar la jurisdicció universal (amb els vots de PSOE, PP, CiU, CC, NaBai, UPyD i UPN) per tal d'evitar problemes als criminals poderosos.

Si existira una Justícia justa, equitativa, cega de veritat en el sentit d'igual per a tots, Tzipi Livni hauria d'estar molts anys tancada a la presó.

4 comentaris:

Joan Vecord ha dit...

Què es pot esperar d'algú que criminalitza sense paliatius el terrorisme palestí alhora que venera el terrorisme sionista de son pare, Eitan Livni, que va ser cap del grup armat Irgun a mitjans dels 40?

De fet, poc després que el detinguessin (l'abril de 1946), l'Irgun va cometre el sagnant atemptat de l'Hotel Rei David (juliol de 1946). Va ser condemnat a 15 anys de presó, però se'n va fugar el 1947.

Eitan Livni: http://en.wikipedia.org/wiki/Eitan_Livni

Irgun: http://en.wikipedia.org/wiki/Irgun

Atemptat Hotel Rei David: http://en.wikipedia.org/wiki/King_David_Hotel_bombing

Fugida de la presó: http://en.wikipedia.org/wiki/Acre_Prison_break

Anònim ha dit...

També seria interessant parlar de la quantitat de "sense escrúpols" que mai han estat jutjats ni codemnats per actes terroristes ací, a mi la veritat és que m'amoinen més.

Vicent Terol ha dit...

No he llegit res sobre son pare. Gràcies pels enllaços, Joan Vecord (són fiables, sent de la Wikipedia?; he llegit algunes coses a aquesta enciclopèdia sobre l'assumpte de Palestina amb cert accent pro-sionista).

Sí que sabia que Tzipi Livni havia sigut espia del Mossad.

Anònim ha dit...

SEMBLAR MENTIDA PERO RETROBEM EL "NAZISME" AL COR D'ISRAEL.
JUGANT AMB BCN.