divendres, 19 de febrer del 2010

Va guanyant (o ha guanyat) Font de Mora?

La situació de l'ensenyament al País Valencià és dolenta, si l'analitzem des de paràmetres objectius: més de 1000 barracots, lentitud a les substitucions de mestres, elevadíssim fracàs escolar, absència de xarxa d'Infantil 0-3 anys, dèficit de personal de recolzament, ràtios altes... Per altra banda, des de criteris més bé ideològics, la cosa és molt preocupant: privilegis de l'escola concertada (catòlica en la seua quasi totalitat), amb la consegüent aparició de guetos, menyspreu al valencià, control d'equips directius i d'inspectors...

El curs passat hi hagué grans mobilitzacions en contra de les polítiques educatives del Govern valencià. Unes protestes històriques, atenent a la passivitat que ens caracteritza als valencians a l'hora de reclamar drets.

Tanmateix, l'assumpte que va fer esclatar la gent fou menor, en comparació a altres temes: la insistència de Font de Mora a que s'impartira Educació per a la Ciutadania en anglés. Menor però absurd, si oblidem que es tractava d'un boicot no explícit a l'assignatura. La perplexitat davant aquesta decisió es convertí en indignació i va servir de catapulta per a que altres problemes afloraren: recordem els famosos tretze punts reivindicats per la Plataforma per l'Ensenyament Públic.

L'estiu passat es va guanyar als tribunals la batalla de Ciutadania. La qual cosa fou positiva, òbviament, però al mateix temps significaria un obstacle de cara a la mobilització. Sense la consigna, sense el crit directe, de demanar la retirada d'aquella mesura tan surrealista, la manera de fer arribar un missatge a la població que sintetitze els motius per eixir al carrer és més complexa. Podem dir que la Plataforma no ha treballat bé les polítiques de comunicació, cosa que els polítics dominen a la perfecció.

Aquests dies hem sabut que Conselleria ha sancionat el director de l'institut Las Norias, de Monfort del Cid, amb 20 dies d'inhabilitació. El seu delicte fou autoritzar que una foto de Font de Mora cap per avall romanguera al centre. 50 persones tan sols, convocades per la Plataforma, es van concentrar fa dos dies per a protestar per aquesta vergonyosa -i un tant mafiosa- actuació del Govern valencià. És una mostra de la pèrdua de tensió social en relació a la política educativa de la nostra Administració.

Sóc de l'opinió que la mobilització és recuperable. Hi ha matèria prima: molts motius per a protestar, per a exigir un servei públic de qualitat. Però cal planificar i dirigir bé la comunicació per tal d'arribar al poble.



Aquest text, amb lleugeríssimes modificacions, es va publicar ahir, 18-2-10, al diari digital ARAMULTIMÈDIA.

7 comentaris:

Carquinyol ha dit...

El que passa al País Valencià (i com permeten que passi) realment és una cosa per a reflexionar. El Consell només fa cas a les sentències favorables (i aquestes si que les executa ràpid)...

...en canvi a les desfavorables (com el cas de la Filologia Catalana o aquesta de que parles avui) no els hi fot ni cas i ningú els hi diu ni piu.

Vicent Terol ha dit...

No, si la sentència sobre la impartició d'EpC en anglés no van tenir més remei que acatar-la. El problema és que Font de Mora segueix amb unes (altres) polítiques nefastes: discriminació del valencià, privilegis de l'escola concertada, dèficit de professorat de recolzament, lentitud a les substitucions, negativa a la implantació d'ordinadors a les aules, anunci d'introducció del xinès, etc, etc, etc...

Carquinyol ha dit...

ei... doncs que hagin acatat una sentència ja és una notícia !! ;)

A mi és que aquesta "política de pataleo (PP)" que fan aquests ja em cansa. Quan una cosa no els hi agrada i no tenen més remei que fer-la comencen a fer cinquanta maniobres com aquesta que dius per evitar complir-la o bé per treure-li tota raó de ser.

rosa roig ha dit...

Font de Mora, el PP, els cardenals i l'església, la gent que no té la menor consciència social, la gent que només vol viure bé sense preguntar-se a quin preu, són molt perillosos. Els 15 anys de govern de la dreta es nota al País Valencià, encara que no ho semble.

Anònim ha dit...

L'actitud del Conseller està essent dictatorial. I sembla increible que davant una inhabilitació per un motiu tan injust com aquest la mobilització sigui només aquesta. I els sindicats?

Eva ha dit...

L'educació que hauria de ser una prioritat....
Salut!!!

LoyKaPV ha dit...

Extraditació inmediata de ixe
"Fuente de Moras"! Que s'hen torne a la Lluna!