dimecres, 21 d’abril del 2010

Cantant en català i triomfant al MySpace

Resulta sorprenent que, entre els deu artistes més visitats del MySpace a l'Estat espanyol, ara mateix s'hi troben tres grups que canten en català. De Mishima i de Manel us hem parlat ja a L'aixeta; número u(!) i sis a la llista, respectivament. Els Amics de les Arts -al quart lloc- són més desconeguts per a mi (els vaig escoltar una vegada i no em van agradar molt).

Sí que fa la impressió que aquesta xarxa socio-musical és més utilitzada per autors indies que per cantants i grups comercials. Tenim, dins els deu artistes més visitats, a gent com Klaus&Kinski, Love of Lesbian, Los Planetas (genial banda) o La Bien Querida. El que no sabem és si, des dels Països Catalans, hi ha un major ús del MySpace o es tracta tan sols d'un fet conjuntural. O si -és una altra possibilitat- determinades formacions que canten en català són escoltades a altres punts de l'Estat espanyol de manera significativa (en el cas dels primers de la llista, em consta que tenen seguidors fora del nostre àmbit lingüístic).

Per cert. Els Mishima han tret nou disc -de títol, Ordre i aventura- i actuaran el 17 de juny a la sala El Loco de València. Allí hi serem.

Us deixe amb una xicoteta joia d'aquest magnífic grup de poc més d'un minut de duració.



3 comentaris:

Paco ha dit...

La música en català està passant per un moment molt dolç i cal aprofitar-ho. Es fa bona música i variada, és un bon senyal.
Et recomane que tornes a escoltar els Amics de les arts, són un gran grup. El proper dissabte 8 de maig toquen a la sals Wah Wah club de Vlc.

Salut.

Anònim ha dit...

La qualitat i varietat dels grups que canten en català és amplíssima, d'aquí el seu èxit. En no tenir un espai en els grnas mitjans de comunicació de masses tradicionals, Internet ha estat vital epr al seu coniexment. Sort en tenim d'internet!

Vicent Terol ha dit...

Paco: Els hi donaré una altra oportunitat a Els Amics de les Arts. Veig que us agraden a molta gent. Gràcies per la informació sobre el seu proper concert al Wah Wah.


Albert: He llegit, a més, que els Manel van a fer unes actuacions a Anglaterra. La clau està en la qualitat, com dius.