diumenge, 14 d’agost del 2011

Era veritat: "Ratón" pot matar

Possiblement siga oportunista criticar ara l'Ajuntament de Xàtiva per la mort d'un jove de 29 anys a càrrec d'un bou anit al "concurs d'emboladors", acte de la Fira.

Tanmateix, aquest fet hauria de fer-nos reflexionar sobre l'existència de pràctiques 'lúdiques' on l'atractiu rau en el risc (de mort, com a possibilitat present).

D'alguna manera, aquest decés confirma que la contractació del bou "Ratón" -famós per un currículum amb dos morts i molts ferits- per a la Fira de Xàtiva va ser encertada, seguint la lògica d'aquesta mena d'espectacles. Comprovem que sí; que era cert que es tracta d'un animal molt perillós quan actua baix les regles de determinats festejos taurins: per això era un reclam als cartells que l'anunciaven; per això s'han pagat uns 12.000 euros per ell.

Ara, suposem que el mite creix al mateix temps que la cotització de "Ratón", qui serà vist en moltes altres places.

4 comentaris:

Pilar ha dit...

Quin preu té l'espectacle?Se m'han posat els pèls de punta...

zel ha dit...

Quan ho he llegit ho he trobat completament surrealista, la veritat...I què pensen fer, treure'l a la plaça com en un joc de gladiadors?

Vicent Terol ha dit...

Pilar: No sé quin era el preu. Però, a la població de Canals, actuarà també "Ratón" i el públic pagarà 5€ quan isca eixe bou, el doble del preu aplicat a la resta de l'espectacle. Per cert: a la web de l'Ajuntament de Canals podem llegir com anuncien el "sanguinari" toro, dient que "potser siga l'última ocasió de veure'l".


zel: Aquest bou presenta un especial atractiu pel fet que és perillós, segons es diu. Surrealista, cert: vingueu a la Plaça; serà divertit perquè és possible que "Ratón" mate algun dels participants...

Eva ha dit...

I d'això se'n diu espectacle?
Una abraçada!!!