dimecres, 8 d’abril del 2009

Doble estratègia del Govern valencià a l'Ensenyament

El conflicte entre la comunitat educativa i el Govern valencià continua. Després de la convocatòria de vaga per al 28 d'abril per part de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, Conselleria ha mogut fitxa. I la seua estratègia sembla seguir una doble vessant.

Per una banda tenim l'actuació mafiosa, la intimidació. El director de l'IES Las Norias, de Monfort del Cid, ha sigut amenaçat amb la inhabilitació durant tres anys. El seu delicte? Haver permès que al centre hi haguera penjada una foto de Font de Mora cap per avall, com la que teniu ací a la part dreta del bloc.

Al mateix temps, el Govern tracta de mostrar-se com a dialogant, presentant hui -últim dia d'escola abans de les vacances de Pasqua (estic segur que és sols una coincidència...)- un document on, suposadament, es dóna resposta a les reivindicacions de la Plataforma. Un nou document: recordem que ja en va presentar un fa cosa d'un mes, el qual era realment una burla. Per cert, els comunicats de la Conselleria d'Educació en aquest conflicte són sempre en castellà; supose que serà una forma d'utilitzar la llibertat, com fa la presidenta del Parlament basc.

Però no ens apartem de l'assumpte. Dèiem que Conselleria ha presentat hui, 8 d'abril, un document responent -segons diuen ells- a les reivindicacions de la Plataforma. Podeu llegir-lo ací.

Ha dit Font de Mora, en roda de premsa, que es tracta d'un document "definitiu": no es negociable. Explica el conseller que, si es desconvoca la vaga del 28 d'abril, s'aplicarà; i si no, doncs no. És a dir, no ho presenta com a una iniciativa del Govern, partint dels seus principis, idees, etc. Directament, i descaradament, planteja la cosa com a un pur intent de desconvocar la vaga.

Pregunta per a Font de Mora: si vosté creu en els punts que planteja al document, per què amenaça amb retirar-los si no es desconvoca la vaga?

Evidentment, la Plataforma ha qualificat el document del que és: un xantatge. A tot açò, cal dir que el document dels collons (no sé quantes vegades he escrit ja la paraula "document") és una barreja de vaguetats insuficients i de reafirmacions difuses en les posicions actuals de Conselleria. Per exemple, es torna a parlar d'una moratòria de deu anys en la catalogació lingüística en valencià per als professors de Secundària. També se supedita la postura relacionada amb EpC al que diga el Tribunal Suprem. "Y en este plan", que deia Umbral.

No sé si aquesta doble estratègia del Govern valencià pot tenir èxit de cara als seus interessos. A mi em cabreja més encara, em fa tenir més ganes d'eixir al carrer. I a vosaltres?

Per cert, com recorda kirikú al seu bloc, el groc és el color escollit per la Plataforma per a protestar contra la política educativa de Font de Mora. Demanen a la societat valenciana que pose distintius d'aquest color als balcons i finestres.

Per a finalitzar, deixe un enllaç al comunicat que ha emès hui la Plataforma responent al document de Font de Mora.

1 comentari:

DE TOT UN POQUET ha dit...

NO he pogut penjar l'actualització de la vaga... no trobe el codi...