dimecres, 22 d’abril del 2009

L'ètic exèrcit d'Israel

L'exèrcit israelià s'ha investigat a si mateix en relació a l'última ofensiva sobre Gaza -aquella en la que assassinaren uns 1400 palestins-, i ha arribat a la conclusió que no es cometeren crims de guerra. Després de veure els resultats de l'informe realitzat, el ministre de Defensa Ehud Barak ha pronunciat les següents paraules:

"L'exèrcit israelià és un dels exèrcits més ètics del món"

Potser algú no estiga d'acord ni amb aquesta afirmació, ni amb la conclusió de l'autoinvestigació; això seria atribuïble al fet que eixe algú desconeix la complexa realitat de tot allò que envolta Palestina i Israel.

El 18 de gener vaig escriure una entrada al bloc on presentava un xicotet vocabulari per ajudar a entendre aquest assumpte. Me n'adone que cal afegir dos conceptes més. Allà van:


Crim de guerra: Violació de les lleis i costums de guerra, sempre i quan no siga Israel el subjecte de l'acció. He llegit que, segons l'ONU, Israel va cometre crims de guerra degut al confinament obligatori de la població civil en la zona de combat, però eixos de l'ONU són uns maricons.

Ètic: Relatiu o pertanyent a l'ètica.

Ètica: Ciència que determina la rectitud i el sentit del comportament humà, segons uns principis normatius dels quals es deriva l'obligació d'assassinar moltes persones indefenses. Sóc molt ètic perquè he assassinat deu xiquets en un minut.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bo!!!


Laura