dilluns, 3 d’agost del 2009

"Comunitat Valenciana": un èxit (més) de la dreta

Llig al diari Público un article sobre l'eliminació, per part de municipis governats pel PP, de la denominació País Valencià als carrers.

L'últim cas conegut és el de Torrent. L'Ajuntament ha fet una consulta popular on es preguntava si es volia canviar el nom de l'Avinguda del País Valencià.

Trobe que el PP té, amb aquest assumpte, un pou més d'on treure vots i seguir avançant en el seu camí cap a unes futures eleccions on obtinga el 100% del sufragi.

Ens agrade o no, la imposició de "Comunidad Valenciana" (o "Comunitat", o "Comunidat") per part de la dreta, amb la col·laboració del PSPV (futur PSCV), ha resultat les dues últimes dècades un vertader èxit pel que fa a acceptació popular. Una victòria del conservadurisme ranci al País Valencià que s'ha de sumar a altres, com el triomf del secessionisme lingüístic, la senyera amb el blau o l'odi als catalans.

És cert que podem trobar el terme País Valencià a les sigles de partits d'esquerra, sindicats, associacions i moviments culturals. Però la realitat és que, si empres eixa denominació fora de determinats àmbits, la gent et mira de manera estranya i pensa que ets un nacionalista retrògrad i/o radical (tots dos pleonasmes en la percepció general del poble).

El mateix PSPV parla sempre de "Comunidad/tat Valenciana". Han d'haver fet les seues enquestes, comprovant que dir País Valencià els resta vots. I sabem que, en general, l'objectiu dels partits polítics és assolir el poder, no fer pedagogia.

No tracte de ser pessimista. Crec que és el que tenim actualment. Com a antídot, us anime a fer servir amb naturalitat el terme País Valencià en tota classe de converses.

5 comentaris:

LoyKaPV ha dit...

http://totapedretafamarge.blogspot.com/2009/05/lesclavitut-del-pais-valencia-davant.html

De País Valencià a VillaFranco...

TdlH ha dit...

Aixina tampoc solventarem res, com a la gent no se li aparega la mãedéu d'ací a demà; en la meua opinió, n'hi hauria prou & reivindicar senzillament València (sic) com a nom del país, qu'encara és la forma més popular i universal de totes les possibles...

Comtessa d´Angeville ha dit...

En la vida he dit Comunitat Valenciana, no ho sé dir, i pense continuar sense fer-ho. M'han ensenyat País Valencià i Comunitat em sona lleig.

Vicent Terol ha dit...

Thor: Sí que havia llegit alguna cosa sobre aquell incompliment del pacte de Benicàssim (que inloïa la denominació País Valencià i la bandera amb el blau i amb l'escut de la Generalitat) per part d'UCD. Ací tot han sigut concessions en la línia de diluir la singularitat del poble valencià dins Espanya, i la desvinculació (contra natura) total de Catalunya.

TdH: He llegit la teua opinió. És cert que ja s'utilitza sense controvèrsia aparent, però no sé si els "alicantins" ho acceptarien. Potser seria una bona manera que la ciutat d'Alacant s'independitzara del País Valencià i deixara de ser un seriós obstacle per a allò que diuen de fer país.

No obstant, jo acceptaria això de València sempre i quan es combinara amb País Valencià. Al món de la cultura, i a l'àmbit reivindicatiu d'esquerres, està arraigat i dóna peu a recuperar un concepte de poble més modern, allunyat del que tenim actualment.

Comtessa: És cert que, més enllà de la intenció espanyolitzadora de "Comunitat Valenciana", estèticament el terme és lleig de collons.

elisabet ha dit...

darrerament no deixo de sentir a les notícies espanyoles "Comunidad catalana" per Catalunya... "nem" malament...