dijous, 10 de setembre del 2009

Sorpresa a Torrent

L'alcaldessa de Torrent es diu María José Catalá (o María José Paella, si atenem a les votacions realizades fins ara a l'enquesta que teniu ací a la dreta). Vaig plantejar el mes passat que la xica s'hauria de canviar el cognom Catalá, exigint-li així una mica de coherència, atesa la seua insistència en modificar la denominació d'Avinguda del País Valencià.

El dimarts, la jove alcaldessa del PP va protagonitzar un acte que hem de qualificar, com a mínim, de curiós.

A Torrent hi ha en projecte un col·legi, CEIP nº 10 (ho sent, es diu així), la construcció del qual ve endarrerint-se els últims anys. Font de Mora va afirmar, reunint-se amb Catalá/Paella, que les obres començarien aquest mes de setembre, però la cosa s'ha ajornat de nou. De manera que s'estaven condicionant uns barracots (marca de la casa al País Valencià: en tenim més de 1000) per a que 250 xiquets de la zona pogueren estar escolaritzats ja aquest any al seu barri mentre comencen-acaben les obres del centre. Els pares estaven tot confiats quan, menys de 24 hores abans de l'inici del curs, s'hi van trobar l'altre dia amb un cartell penjat que deia que les classes començarien dijous en compte de dimarts perquè les aules prefabricades no estaven preparades encara.

El dimarts, primer dia del curs 2009-10, mares, pares i xiquets anaren al lloc on s'ha de construir el col·legi a realitzar una protesta, vestits amb samarretes de color groc (recordem que aquest era el color elegit per la Plataforma per l'Ensenyament Públic com a símbol reivindicatiu), per tal d'exigir l'inici de les obres i una educació digna. Després de fer un acte simbòlic, consistent a col·locar una suposada primera pedra del centre, i llegir el manifest de la Plataforma, anaven a dirigir-se cap a l'Ajuntament a parlar amb la nostra amiga l'alcaldessa.

Què estaria fent ella en aquell moment? Es trobaria asseguda al despatx preocupada per eliminar ja d'una vegada el nom Avinguda del País Valencià?

Doncs no! Ràpida com un raig (groc), abans que la concentració es desplaçara a l'Ajuntament, es va presentar a la protesta, vestida amb la mateixa samarreta de color groc que duien les mares, pares i xiquets, on es podia llegir: "CEIP nº 10 de Torrent ja!". I, davant la sorpresa de tot el món, va dir que se sumava a l'acte reivindicatiu. No és fantàstic? Hiperrealista, com diuen al bloc L'esclafit?

La tàctica vindria a ser una variant de la tradicional conducta del carterista que acaba de furtar una cartera (valga la redundància), i encapçala la multitud en la seua persecució cridant: "a pel lladre!". És diferent, clar, perquè ací no tractava la senyora Paella/Catalá de camuflar-se. Més bé és un acte de cinisme, proper a la provocació; una maniobra que pretén ser astuta: l'enemiga que ara es presenta com la principal aliada, desactivant així la protesta.

Per cert. Font de Mora diu, entre línies però insistentment, que no negociarà amb la Plataforma. Que sols ho farà amb els interlocutors que estableix la "legalitat": els sindicats. Supose que sap que el color groc de la samarreta de l'alcaldessa del PP representa el col·lectiu que ell qualifica d'il·legal.

3 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Aquesta noia té una "curiosa" forma d'interpretar els resultats de la consulta que va promoure per canviar el nom a l'Avinguda del País Valencià.

per cert, ja sap el seu partit que va convocar un referèndum al seu municipi i que això és inconstitucional segons ells mateixos ?

Ximo ha dit...

Hi ha una dita (possiblement un calc del castellà) que fa més o menys el següent: "Si no pots amb el teu enemic, uneix-te a ell".

Vicent Terol ha dit...

Carquinyol: Però el referèndum, o consulta, o el que siga, que va fer ella era... vinculant! I el d'Arenys no. A qui se li ocorre plantejar una consulta no vinculant? Per això és il·legal!!

A més, el seu referèndum fou vinculant a la inversa. L'opció més votada (Avinguda del País Valencià) es la que es va descartar. T'has fixat en que aquesta dona té una tendència al surrealisme?


Ximo: Realment és el que va fer. I després va convèncer la gent que protestava per a que l'acompanyaren a Conselleria. Va entrar i, després, a l'eixida els digué que les obres començarien -"esperava"- el tercer trimestre.

Va entrar a negociar amb la samarreta groga de la Plataforma! Però si Font de Mora ha dit que no hi ha res a negociar amb eixa gent! Més surrealisme...