dissabte, 5 de setembre del 2009

Comença el curs, segueix la lluita

Segurament molts sabreu que Francisco Camps ha optat per mantenir al front de la Conselleria d'Educació a Alejandro Font de Mora, la persona que va aconseguir que es produïren manifestacions històriques al País Valencià el curs passat, així com una vaga amb èxit notable el 28 d'abril.

He parlat bastant al bloc sobre la lamentable situació en què es troba l'ensenyament al nostre territori; també vaig fer un seguiment del conflicte entre Conselleria i la comunitat educativa, representada per la Plataforma per l'Ensenyament Públic. A l'etiqueta Ensenyament hi podeu trobar diverses entrades al respecte.

Com ja vaig comentar el 30 de juliol, la Plataforma havia anunciat la publicació d'un manifest amb l'objecte que aquest fóra llegit als col·legis el primer dia de classe: això serà el dimarts, dia 8, a Primària, i el 15 a Secundària. Bé, doncs eixe manifest ja ha estat publicat.

La lluita -el pols entre el Govern valencià i la comunitat educativa- continua on va quedar aturada a finals del curs 2008-09. Ara, l'estratègia de Font de Mora és actuar com si no passara res, tractar de mostrar indiferència: ha dit públicament, de fet, que Conselleria no negociarà amb la Plataforma; que en tot cas els interlocutors han de ser els sindicats. Sap massa bé que la unió de diferents col·lectius (sindicats inclosos) va ser decisiva de cara a ajuntar milers de persones al carrer; per això menysprea la Plataforma i aparenta no tenir-la en consideració, tractant de conduir-la a la desmotivació. Tanmateix, des d'aquesta es tenen les idees clares, i s'anuncien noves mobilitzacions. Hem de ser conscients que, encara que puga semblar el contrari, al Govern valencià no li resulten indiferents les protestes de la comunitat educativa; més bé les tem, cosa que tracta de dissimular públicament.

Acabe l'entrada amb el manifest de la Plataforma per l'Ensenyament Públic. Fet, com deia, amb la idea que siga llegit a les escoles del País Valencià el primer dia de classe. Des de L'aixeta, com el curs passat, seguirem atents al desenvolupament del conflicte educatiu.


MANIFEST DE LA PLATAFORMA PER L’ENSENYAMENT PÚBLIC
NOU CURS, NOVES MOBILITZACIONS

Ja ha començat el curs 2009-10. Un any més l’Escola Pública torna a ser referent de qualitat, integració i de professionalitat. Un any més els resultats del sistema educatiu públic estan molt per damunt del sistema privat.

I tot això gràcies al treball i esforç de la comunitat educativa. Mestres, pares i mares, i alumnes hem aconseguit sobreposar-nos a la incompetència en matèria educativa del govern valencià, encapçalada pel seu president, Francisco Camps, més preocupat en els escàndols interns que en la gestió dels recursos públics, i seguida pel Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora. Un Conseller que lluny de ser cessat o haver dimitit continua en el càrrec, després d’un any de despropòsits, autoritarisme i confrontació.

Llegiu ací la resta del manifest.

3 comentaris:

zel ha dit...

El signo, on ho he de fer?

Eva ha dit...

Espero que tot millori!!!
Salut!!

Vicent Terol ha dit...

zel i Eva, les dues del gremi... Teniu sort de no treballar al País Valencià! Si a Catalunya hi ha molts aspectes criticables (sembla que la recent Llei ha indignat molta gent; i no parle, evidentment, de la llengua), ací la cosa és absolutament delirant. La situació és precària; i a més es fan tot de manera tan poc seriosa que sembla surrealista. Si comparem les situacions, vosaltres esteu al paradís!

Ah, zel, no és un manifest per a ser signat, sinó per a ser llegit als col·legis públics del País Valencià. Una manera de resituar la gent de cara a les properes mobilitzacions.

Salutacions, zel i Eva!