diumenge, 24 de gener del 2010

L'ús de la por

Janet Napolitano, la Secretària d'Estat de Seguretat del EEUU -a qui no sabem si li agraden les napolitanes-, va dir l'altre dia que era possible que els terroristes d'Al Qaeda començaren a transportar explosius dins del seu cos.

Si la dona deixa caure la possibilitat que això puga ser cert, hem de pensar que ho fa perquè EEUU compta amb indicis que avalen eixa hipòtesi. Però si és veritat que el Govern d'Obama té informacions al respecte, quin sentit té plantejar una sospita tan preocupant en una entrevista a un mitjà de comunicació? No seria més lògic treballar amb la màxima discreció per tal de constatar-ho i fer el possible per evitar els atemptats terroristes que es pogueren cometre d'eixa manera?

Com que no té sentit fer pública una sospita així de cara a una efectivitat en la lluita contra el terrorisme, hem de concloure que l'objectiu de realitzar unes declaracions d'aquest tipus és un altre. I sembla evident que el que es pretén és sembrar l'alarma, la por, a la població. Un poble atemorit autoritzarà el control total, la vigilància a través d'escàners, i tot el que faça falta per tal de sentir-se segur. Encara que això signifique perdre el dret a la intimitat i una important quota de llibertat.

4 comentaris:

Speaker ha dit...

Efectivament, tots acollonats: mut i callosa. I aquells a fer i desfer el que vulguen sota aquest pretext. Més exemples de por:

Por a l'immigrant
Por als catalans
Por al canvi climàtic
Por a perdre la faena
Por al veí

zel ha dit...

La por, l'ús de la por, sembla que tenim una connexió, aquests darrers dies més que mai, la por ens fa abaixar el cap...però ens hem de mantebir...

Anònim ha dit...

La por és la millor excusa per a tenir-nos tots sota el seu control i perquè acabaem acceptant tot allò que ens diguin tot i que pugui anar en contra d'algun dels nostres drets. Evidentment, si tenen tal sospita haurien de treballar discretament i no generar més alarmisme.

Vicent Terol ha dit...

zel: És cert, entre els dos blocs hem enllaçat l'assumpte del racisme amb el del control a través de la por... Res d'abaixar el cap, eh?? :)


Albert i Josep Lluís: Salutacions a tots dos!