dijous, 28 de gener del 2010

Prohibicions a la cafeteria

El dimarts vaig estar a una cafeteria d'Alzira que es diu Ikebana. És un lloc on fan sucs naturals, i la veritat és que estan prou bons. Carets, això sí. Com que anava amb la idea de berenar, m'havia comprat prèviament un croissant de xocolate a un forn (llépol que sóc, què li anem a fer).

Mentre esperava que em portaren un suc de taronja amb maduixa, vaig començar a menjar-me el croissant, atès que estava un poc desmaiat.

Quina seria la meua sorpresa quan la cambrera es va apropar amb el suc i em va dir: "Ací no es pot menjar res de fora...". A continuació, tractant de justificar la cosa (la situació era un poc violenta, vaja), va afegir: "És que, com que ací tenim bolleria...".

Li vaig fer una pregunta que tenia una resposta òbvia:

-És una norma de la cafeteria?

-Sí...

-Tu, simplement, m'ho fas saber; és la teua obligació, clar.

-Sí, sí... És que, com ací hi ha bolleria...

Xe, torna-li la trompa al xic!

A més de comunicar-m'ho, va insistir en la suposada causa amb efecte presumptament inevitable. Ja no li vaig preguntar si els cambrers també tenien instruccions d'acompanyar la comunicació de la prohibició amb l'argument esmentat.

Supose que el local té el dret legal de prohibir que t'hi pugues menjar qualsevol cosa no comprada allí. No ho sé realment. Sí que sé que això no m'havia passat mai (parle de prendre un cafè, un suc..., no d'anar a sopar). També sé que no hi tornaré a l'Ikebana d'Alzira. Encara que tinga Wi-Fi i Facebook(!), que els té...!

7 comentaris:

Eulàlia ha dit...

D'aquí poc no podràs menjar xiclet si no l'has comprat a l'establiment.
O fumar-te una cigarreta si no és de la seva màquina amb comandament a distància per la llei de control de menors.
Potser a les botigues de roba no podràs entrar si no és amb roba de la seva botiga?
Divaguem....

sànset i utnoa ha dit...

No em sembla massa coherent. Si ja hi estàs consumint podries menjar alguna cosa de fora. Forçant la comparació, es com si al bar no et deixessin fumar tabac que no has comprat allí.

*Sànset*

me la sudOCU ha dit...

si vendre menjar (sucs, bolleria...) és l'activitat principal de l'establiment sí que pot posar eixa restricció. Al cinema, per exemple, no està clara que puguen prohibir consumir coses de fora, perquè projecten pel·lícules, però no venen menjar

Vicent Terol ha dit...

me la sudOCU: Jo supose que és així, com dic a l'entrada; que legalment ho poden prohibir. De tota manera, per la meua experiència almenys, no és una pràctica habitual. I la imatge que projecten així és bastant antipàtica, per emprar un terme suau. Pel que fa a mi, no hi pense tornar a eixe lloc.


Eulàlia: Benvinguda al bloc. Esperem que altres cafeteries no seguisquen l'exemple...


Sànset: Podem dir que, d'eixa manera, no queden bé, vaja. Més tenint en compte que estàs consumint un suc que no és barat... I que la seua pastisseria és industrial i d'una qualitat pèssima.

Comtessa d´Angeville ha dit...

Curiós, a mi el que em resulta estrany és que no et resulte una pràctica habitual, per a mi sempre ha sigut normal que si vas a una cafeteria o un bar o el que siga no pugues portar res de fora.

Vicent Terol ha dit...

Comtessa: Pense que, realment, és més habitual anar a una cafeteria i menjar alguna cosa d'allí que no portar-la de fora. No obstant, i parle de la meua experiència, en les ocasions en què jo he dut alguna cosa de fora (un tros de coca de llanda, per exemple) a una cafeteria i he demanat un café amb llet, un tallat, un suc de taronja o el que siga, mai no m'havien prohibit menjar-m'ho.

Salutacions.

Speaker ha dit...

Home, no és el més habitual dur res de fora, però vaja, tampoc passa res. A banda que no els beneficia en res cridar-te l'atenció, en tot cas estan perdent un client. Poca visió de negoci. Tal volta (donem-li el vot de confiança a la cambrera) la xicona simplement rebia ordres del seu cap. «Vés i dis-li a eixe...»