dilluns, 13 de setembre del 2010

Traduïnt De la Vega

En unes declaracions fetes al voltant de les especulacions sobre la possible legalització de l'esquerra abertzale...


María Teresa Fernández de la Vega, vicepresidenta del Govern espanyol (13/09/10): "El Govern vigilarà totes les candidatures sospitoses d'estar contaminades amb membres de la il·legalitzada Batasuna".





Traducció i desenvolupament:

Sabem que això de les candidatures "contaminades" no és molt democràtic: les persones no acusades de cap delicte tenen, en teoria, els mateixos drets (presentar-se a unes eleccions, per exemple) que qualsevol altre; però no és així, perquè ens hem inventat el concepte d'individu innocent-però-"contaminat".

Els nostres càlculs electorals ens diuen que ara ens restaria vots afavorir una democràcia de veritat -sense prohibició d'idees- al País Basc. Tenim la pressió del PP i no volem que ens facen sagnar per eixe costat.

A més a més, el manteniment d'un Estat d'Excepció a Euskadi, amb Batasuna il·legalitzada, dóna com a resultat una aritmètica parlamentària que ens permet governar allí conjuntament amb el Partit de Rajoy. I, així, amb aquesta fórmula, estem intentant espanyolitzar aquelles terres. Sabem que l'Executiu de Patxi López no representa molt bé la realitat social del País Basc, però en això estem treballant: amb la radió-televisió pública autonòmica; amb l'educació; amb la nova Ertzaintza, que coarta la llibertat d'expressió repartint hòsties a les herriko tabernes i a les festes de Bilbao...

Xe, si és que la cosa és ben senzilla; no és tan complicat d'entendre!: Preferim que ETA seguisca matant, existint. És millor això que un escenari on la banda armada forme part del passat i una Batasuna legal aposte, exclusivament, per la via política. La segona situació seria més perillosa... per a la implantació del nostre Estat espanyol uninacional i unilingüístic. Ja ho va dir Alberto Oliart, director de RTVE: el nacionalisme català és "el més perillós".

3 comentaris:

Mireia ha dit...

Ho podries haver dit més alt (bé, en format Blog seria ho podries haver dit amb MAJÚSCULES), però no més clar!!

La Senyoreta Reykjavík ha dit...

No hi ha res com explicar les coses claretes...

No té res a veure, però cada vegada que veig a aquesta dona per la tele, pense que el seu perruquer és del PP, eh o què? :p

Vicent Terol ha dit...

Gràcies, Mireia i xica-Reykjavík pels comentaris.


Salut!