dilluns, 6 de setembre del 2010

Font de Mora suma mèrits al seu currículum

Durant el curs 2008-09, el conseller d'Educació Alejandro Font de Mora va arribar a estar contra les cordes degut a la històrica mobilització social aconseguida (la perspectiva del temps ens permetrà valorar millor que en el seu moment la magnitud d'aquelles protestes). Almenys eixa fou la sensació instal·lada al carrer i, fins i tot, els mitjans afins al PP es preguntaren per la conveniència estratègica de canviar o no el conseller.

Per tal de frenar la creixent resposta a l'àmbit educatiu -les crítiques a la nefasta política de la Conselleria-, el Govern valencià va prendre una mesura d'estil mafiós: s'obrí expedient al director de l'IES Las Norias, de Montfort del Cid, per haver autoritzat que es penjara una fotografia de Font de Mora cap per avall al centre. Es tractava d'un clar missatge dirigit a tota la comunitat educativa; el que podem entendre com acollonar, bàsicament. Finalment, el mes de desembre de 2009, l'expedient quedà en una sanció de 20 dies sense treball ni sou.

Més de mig any després, fa dos dies, el jutjat del contenciós-administratiu número 1 d'Alacant ens convida a creure en la Justícia anul·lant aquella sanció. El dret a la llibertat d'expressió de José Luis Santiago (representant l'institut i gran part de la comunitat educativa de Montfort del Cid), el director de Las Norias, fou vulnerat. Ja ho sabíem, però ara la cosa és oficial. A expenses, és clar, d'un possible recurs de Conselleria.

Amb aquesta notícia, Alejandro Font de Mora augmenta els mèrits al seu currículum. Altres triomfs aconseguit pel personatge en qüestió són: l'anul·lació, per part del TSJ valencià, de l'ordre d'impartir Educació per a la Ciutadania en anglés; les sentències on es diu que la titulació de filologia catalana és vàlida -en contra del criteri de Conselleria- per a l'exempció de la prova de coneixements de valencià a les oposicions de docents; el subcampionat aconseguit pel nostre territori en la lliga del fracàs escolar...

2 comentaris:

Francesc J. López ha dit...

Vicent, fa goig llegir-te la notícia després de la diada Estellés. El sistema educatiu públic torna a recuperar part de la paraula (el reconeixement de la sentència) que el conseller li havia pres.
Gràcies

Vicent Terol ha dit...

Gràcies, Francesc. La veritat és que Font de Mora està protagonitzant una època en què s'ha fet -i s'està fent- molt de mal a l'ensenyament públic. La pròxima és la suposada implantació d'un "sistema trilingüe", amb la consegüent reducció d'hores en valencià. I afavorint l'incompliment dels objectius que, en teoria, l'Administració valenciana persegueix: l'assoliment, per part dels xiquets, de la competència lingüística en català i en castellà (la de castellà sí que s'aconsegueix, vull dir).