dimecres, 20 de maig del 2009

Dues racions més de Font de Mora

El conseller d'Educació Font de Mora segueix encabotat a passar a la història: a la història del disbarat. Després d'haver aconseguit mobilitzar la comunitat educativa en contra de la seua política, amb manifestacions històriques al País Valencià, vol continuar mostrant-se com el polític més nefast que hem conegut al cap del departament d'ensenyament. És com si es diguera a sí mateix: "quina barbaritat més puc fer a continuació?; anem allà...!". En pocs dies ha donat dues mostres del que és capaç de fer, el personatge.

El 14 de maig va signar un conveni amb l'ambaixada xinesa per a impartir el xinés mandarí al sistema educatiu valencià el curs 2010/11. La idea és començar a implantar aquest idioma tot i que la normalització del valencià es troba a anys llum d'assolir els objectius marcats per la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià. Recentment, hem vist com s'han suprimit tres línies d'ensenyament en la nostra llengua a Primària en benefici d'una immersió lingüística en anglés per al curs que ve.

El dia següent es van publicar al DOCV les ordres de convocatòria d'oposicions per a professorat de diferents cossos. En elles no es té en compte la titulació de Filologia Catalana per a l'exempció de la prova de coneixements de valencià. Sorprenent? Sí, des del punt de vista del sentit comú; però no, si es tracta del genial Font de Mora. I açò es produeix després de quinze sentències del TSJ valencià, i una altra del Tribunal Suprem, que obligaven a afegir aquesta titulació. Amb dos collons, sí senyor!

Quina serà la pròxima? Hi haurà un conveni amb McDonalds per a que es consumeixquen les seues hamburgueses als menjadors escolars? S'imposarà l'Himno Regional als centres públics?

Personalment, pense que Font de Mora té l'habilitat de crear indignació en la comunitat educativa. I això pot venir bé com a combustible per a les mobilitzacions. Recordem que la Plataforma per l'Ensenyament Públic segueix la lluita amb una estratègia dissenyada per al mig -o llarg- termini.