divendres, 13 de novembre del 2009

Esperpèntic Camps

Francisco Camps, ahir, durant la sessió de control a les Corts, dirigint-se al portaveu del PSPV Ángel Luna:

"A vostè li encantaria agafar una furgoneta, venir de matinada a ma casa i que pel matí apareguera jo cap per avall en una cuneta".

El President, amb aquesta frase, va fer un paral·lelisme amb el que li va ocórrer a José Calvo Sotelo (1893-1936), líder monàrquic amb el partit Renovación Española. En la matinada del 13 de juliol de 1936, una unitat de la Guàrdia d'Assalt el va detindre a sa casa, el va introduïr a una furgoneta i el va matar amb dos trets. Es venjava així l'assassinat del comandant d'aquest cos, José Castillo. Dies després, esclataria la Guerra Civil Espanyola.

Em pregunte si Camps va dir això fruit de l'acalorament del moment o si més bé va ser una d'eixes frases preparades pels assessors.

En qualsevol cas, pense que el despropòsit va ser tan gran que no beneficia en absolut la imatge del President. Al contrari, trobe que contribueix a augmentar la percepció que darrerament s'està tenint de l'home com a una mena de freak coent i ridícul. Entre el desig de Camps de fer-se una foto amb Obama (conegut a través de l'alçament de part del secret del sumari del cas Gürtel), els seus "es muy bonito", l'estrany somriure que exhibeix, les delirants respostes evasives davant la premsa, la transcripció de les seues converses amb El Bigotes ("te quiero un huevo")... i bastants coses més, està convertint-se en un personatge absolutament esperpèntic.

No sé si caurà el President abans de les properes eleccions autonòmiques de 2011. De moment, té a una part influent de la premsa espanyola de dretes -El Mundo i Libertad Digital- clarament en contra. En qualsevol cas, l'espectacle està garantit. Jo, almenys, m'he rist prou veient aquest vídeo:


4 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

demencial

kirikú ha dit...

Per a riure o per a posar-se a plorar.

Com se n'ha passat aquesta vegada el Molt Honorable Cadàver!

Com diu Hervàs:
Quines ganes de vore a Xavi Castillo parodiant tot açó, eh? Ja que no se'n van ni tirant-los flit, al menys riguent-nos d'ells.

Speaker ha dit...

Lamentablement Camps té a favor seu Canal 9 i la majoria de valencians. El PP a la Generalitat no caurà per aquest escàndol del president.

Molta de la gent que el vota veu normal que els polítics "furten un pessic de tant en tant" o que s'aprofiten del poder que confereix el càrrec. Ells també ho farien.

Perdoneu pel pessimisme

Salut!

Vicent Terol ha dit...

kirikú: Com diu Tibau, és demencial l'actuació de Camps. Però reconec que, al mateix temps, em fa riure degut a que és molt grotesc tot. També sé que aquest sentit de l'humor no és compartit per tot el món, evidentment.

No ho havia pensat, això de Xavi Castillo!! A Camps no sol imitar-lo massa, a veure si s'ho prepara, perquè està proporcionant molt de material.


Josep Lluís: Jo també pense que, actualment, és difícil que el PP perda unes eleccions al País Valencià. El que no tinc tan clar és si Camps aguantarà molt de temps, o si es presentarà a les votacions de 2011, tot i que en teoria sí que es va dir que s'hi presentaria.