dimecres, 5 de maig del 2010

Consulta sobre la política educativa de Font de Mora

Fa dos mesos i mig, parlava de com s'havia desinflat enguany la històrica mobilització aconseguida el curs passat contra la política educativa del Govern valencià. L'assumpte de la impartició d'Educació per a la Ciutadania en anglés, de menor importància en comparació a d'altres, serví tanmateix per catapultar les protestes al carrer. La indignació, fruit de la lògica incomprensió cap a una mesura absurda, en fou el motor.

Demà dijous, hi ha una interessant acció promoguda per la Plataforma per l'Ensenyament Públic. Es tracta d'una consulta popular que es realitzarà als centres de Primària i Secundària (als centres que s'hi hagen sumat a la idea, és clar). En un fullet on s'exposen, de manera resumida, els punts reivindicats, es preguntarà: "Perquè tot això siga possible, creu necessari un canvi de la política educativa del Govern valencià i dels actuals responsables de la Conselleria d'Educació?".

I què és el que es reivindica? Doncs normalització lingüística, millores en les plantilles de professorat (atenció a xiquets amb Necessitats Educatives Especials [NEE]), xarxa d'Infantil 0-3 anys, reducció del fracàs escolar (el País Valencià és l'autonomia de l'Estat amb major fracàs escolar després de Ceuta), cessament del control polític sobre la inspecció, infraestructures decents...

Desconec la repercussió que pot tenir la cosa. Siga com siga, Conselleria està tractant de boicotejar l'acció, intentant impedir que la votació es puga realitzar dins dels centres. Com a mínim, això és senyal que la iniciativa no els deixa indiferents. Dirà Font de Mora, públicament, alguna cosa al respecte o mantindrà un calculat silenci? S'afluixarà el nus de la corbata de 452€ -regal d'El Bigotes- com a senyal de preocupació?

Personalment, espere que la consulta servisca de revulsiu de cara a prendre consciència de la importància de reclamar un ensenyament públic de qualitat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Realment aquest personatge ho ha fet tan malament com ha sabut. Que la participació sigui ben alta!

Vicent Terol ha dit...

Es parla d'un 63% de participació. D'aquests, un 96% haurien votat a favor d'un canvi en la política educativa del Consell (Açò és com la consulta independentista: bàsicament, votàvem les persones que estem contra el que s'està fent des del Govern valencià).

Eixe 63% em sembla altíssim. Espere que no s'estiga inflant per part de la Plataforma. Jo era més pessimista, vaja. Però, sent així, tenim motius per l'esperança!