dimecres, 29 d’abril del 2009

Important seguiment de la vaga i nombroses manifestacions

Segons la Plataforma, el seguiment de la vaga ha sigut d'un 70% per part del professorat i d'un 90% pel que fa a l'alumnat. Conselleria parla d'un 23% de docents i un 25% d'estudiants.

Pel que he parlat amb gent de diferents centres, la meua impressió és que la cosa ha sigut una miqueta més baixa del que diu la Plataforma i prou més alta del que diu l'Administració. Cal qualificar-ho d'èxit, atenent a la repercussió social que hi ha hagut.

A més d'això, diré que he estat a la manifestació d'Alacant i la sensació és que érem molta gent. 15000 persones segons els organitzadors, i 4000 segons la Policia Local. No sols ha sigut nombrosa, sinó que l'actitud de la gent ha estat molt reivindicativa i lúdica. Hi havia molt d'ambient, que diria aquell.

Algunes fotos que he fet (si feu click en elles les veureu la mar de ):














































He llegit que a València la participació ha sigut de 50000 persones atenent a les xifres de la Plataforma, i de 7000 si fem cas a la Policia Local. Sembla que ha estat, en tot cas, molt massiva: se'ns diu que la capçalera de la manifestació -que feia un recorregut circular- ha arribat a coincidir amb la cua en la Plaça de la Reina. Pel que fa a Castelló, 8000 i 7000 (quasi es posen d'acord organitzadors i policia!!).

Ara estarem atents als moviments del Govern valencià, així com a l'estratègia de la Plataforma.

4 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Felicitacions per tota la mobilització, realment l'estat de l'educació al País Valencià és una d'aquelles coses que clamen al cel.

Vicent Terol ha dit...

La veritat és que és així. S'ha anat arrossegant durant molts anys una situació precària i aquest curs, amb l'estupidesa d'EpC, ha esclatat tot.

en veu baixa ha dit...

A Castelló vaig tindre la sensació que hi havia molta gent. Més que no em pensava. Com que veig que la policia i l'organització més o menys coincideixen, la cosa anà així. D'altra banda, les esperances són limitades. I, a més, amb la crisi, al meu centre ja ens arriben rumors de retallada de recursos: menys hores de logopèdia, educador...
Per cert, quina tria musical tan xula! Seguiré passant per ací :-)
Salut!

Vicent Terol ha dit...

Benvingut/da al bloc, en_veu_baixa.

No sé si hi haurà alguna millora a l'ensenyament públic, és complicat. En tot cas, és bo que fem pressió. Si haguèrem de fer apostes, diria que Font de Mora caurà finalment.