dissabte, 31 d’octubre del 2009

Tres motius per manifestar-se contra Camps


El Col·lectiu contra la Corrupció, moviment nascut a Internet, va convocar una manifestació per a hui a València contra la corrupció (valga la redundància) que inunda el PP i el Govern valencià. La cosa es presenta com una processó, una jornada de dol, amb un final festiu per celebrar "el reviscolar de la democràcia".

Es podria dir que el tir hauria d'anar dirigit contra unes estructures polítiques que permeten la corrupció fàcilment, més que contra el PP en concret. També es podria al·legar que aquesta protesta tindrà un clar beneficiat, que serà el PSPV.

No obstant, trobe que hi ha motius per a donar suport a la manifestació. N'exposaré tres:

  • No és habitual que, al País Valencià, hi haja mobilitzacions importants al carrer. En eixe sentit, les massives manifestacions contra la política educativa del curs passat foren una grata notícia. L'èxit d'una protesta on es mostre la indignació davant les pràctiques corruptes sistemàtiques del Govern de Camps és, dins aquest context, un bon senyal.
  • El valencià ha sigut la llengua que s'ha utilitzat per part del Col·lectiu contra la Corrupció. Que la nostra llengua vaja unida a la reivindicació de l'ètica a la política pot significar un impuls per al català, sent vehicle de l'expressió popular al mateix centre de la ciutat de València.
  • L'expulsió de Camps i companyia, del PP valencià en resum, no significaria una gran millora a la nostra societat (potser ni gran ni xicoteta). Però, a més del plaer de veure caure a persones sense escrúpols, tindria com a resultat una no menyspreable oxigenació a les nostres institucions.

La manifestació serà hui a les 18h, a la Plaça de Sant Agustí.