dijous, 12 de novembre del 2009

Tornen les mobilitzacions contra Font de Mora


Anava jo una mica despistat amb l'assumpte de les mobilitzacions contra la política educativa del Govern valencià, contra l'impresentable conseller Alejandro Font de Mora, quan kirikú m'ha dit que el dia 1 de desembre hi ha prevista una manifestació.

L'acció està convocada per la Plataforma per l'Ensenyament Públic i es farà, simultàniament, a les ciutats d'Alacant, Castelló i València.

La unió dels diferents grups -sindicats i diverses associacions- fou clau en l'espectacular èxit de la manifestació del 29 de novembre de 2008. Mesos després, hi hagueren de nou massives protestes al carrer, concretament el 28 d'abril del present any.

Font de Mora ha estat insistint, sobretot des de l'inici de l'actual curs 2009-10, en que no negociarà res amb la Plataforma, tot i que a la primera fase del conflicte sí ho va fer. Una altra cosa és que els resultats van ser pràcticament nuls, degut a l'immobilisme de Conselleria.

Ara mateix, el seu discurs consisteix a dir que els interlocutors vàlids, de cara a una possible negociació, són únicament els sindicats. A partir d'això, sabem -per tant- que el més convenient és que la Plataforma continue unida. I és que el conseller és una persona singular, nefasta per a la política educativa valenciana, però no és un babau: veient l'èxit de les protestes realitzades, sap perfectament que el millor per als seus interessos -és a dir, per a que l'ensenyament públic continue amb importants deficiències- és que la Plataforma per l'Ensenyament Públic es desfaça i siguen els sindicats només qui negocien amb el Govern.

Sembla que els valencians estem recobrant el bon costum d'eixir al carrer. Som un poble que, si més no durant la Història recent, ens hem queixat poc. Tanmateix, en menys d'un any hi ha hagut tres manifestacions molt nombroses: les dues ja esmentades contra Font de Mora i la de l'altre dia contra la corrupció del Govern valencià.

Dimarts, 1 de desembre a les 19h. València: plaça Manises; Alacant: Serveis Territorials; Castelló: Casa dels Caragols.

2 comentaris:

aurora ha dit...

allà hi serem!

Vicent Terol ha dit...

A veure si en som tants -o 3/4 parts almenys- com l'any passat!