dilluns, 26 d’abril del 2010

El racisme explícit de Xavier García Albiol (PP)

En relació a uns fullets racistes que el PP va repartir el dissabte a Badalona...


Xavier García Albiol, regidor del PP a Badalona i candidat a alcalde (25/4/10): "El col·lectiu romanès gitano s'ha instal·lat en aquesta ciutat a delinquir i a robar."




Comentari: Fent una criminalització d'un col·lectiu en la seua totalitat, t'hi ubiques clarament dins la definició de racisme. I això és més greu encara si ets un polític, per la repercussió en l'opinió del poble. No t'estranyes si alguns veiem Hitler com una de les teues referències. Per cert: parles en primera persona del plural, mostrant preocupació per la inseguretat ciutadana, però fa més de cinc anys que tu vius a Pedralbes (Barcelona).

2 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Realment a Badalona darrerament hi ha un cert xumxum d'intraquilitat social. I és que en certs barris hi ha un cada vegada més elevat problema d'inseguretat social. I tot i que amb el colectiu de gitanos romanesos sovint ha hagut conflictes no són aquests l'únic focus de conflictes, amb un grupet de gitanos autòctons també n'hi ha.

Ara bé, agafar això i generalitzar-lo, explotar-ho electoralment i dir que ell ho solucionarà tot sense dir com ho farà és una greu irresponsabilitat. I més venint d'un personatge que és el típic exponent d'allò del "tot s'hi val"

Vicent Terol ha dit...

A més a més, el García Albiol diu que "podrem eixir segurs al carrer si governe jo", però el tio viu a un barri acomodat de Barcelona.