diumenge, 6 de juny del 2010

És una bona idea


Potser estaria bé recordar ara la llista de productes israelians comercialitzats a l'Estat espanyol. Més que res per tal d'evitar comprar-los, realitzant un legítim boicot a un país que practica l'assassinat de manera sistemàtica i impune.

És possible que siga un bon moment, ara que sabem que -segons les autòpsies- els activistes turcs de la 'Flota de la Llibertat' reberen trets a la cara, al cap, a l'esquena, des de menys de 45 cm. de distància. Que foren executats al vaixell, vaja.

L'actualitat ens pot ajudar a ser més conscients del que representa Israel, amb les declaracions del seu ambaixador, Raphael Schutz, qui resta importància als fets de l'altre dia amb l'argument que a la carretera mor més gent. Es permet la provocació cínica perquè sap que l'Estat hebreu compta amb impunitat. Duu corbata i li diuen "senyor" Schutz, però la seua categoria moral es troba a l'altura de la d'un Bin Laden o la d'un Hitler.

Sí. Pense que és bona idea boicotejar els productes israelians.

5 comentaris:

Calpurni ha dit...

Prenc bona nota de la llista.
Salut.

Speaker ha dit...

El que passa amb els boicots és que n'ixen perjudicats treballadors, distribuidors i xicotets empresaris que no tenen absolutament res a veure amb l'estat d'Israel. A banda del fet, és clar, que no tots els israelans són de la mateixa corda i estan d'acord amb les barbaritats que l'exèrcit del seu país està cometent.

Vicent Terol ha dit...

Josep Lluís: Entenc les teues objeccions al boicot. Tanmateix, trobe que l'escàndol permanent que suposa l'existència d'un Estat que practica l'assassinat de forma sistemàtica i impune fa més que legítima l'acció de boicotejar els productes israelians.

Aquest boicot s'emmarca dins una campanya internacional que parteix de la comparació del que fa Israel amb la situació d'apartheid viscuda a Sud-àfrica ja fa anys. La pràctica del boicot tingué resultats positius a l'Estat africà.

Et diré també que aquesta campanya compta amb el recolzament de molts jueus d'Israel. Gent anònima i també escriptors com Michael Warsavsky, a més de diverses organitzacions de l'Estat hebreu.

Es tracta d'una eina de pressió a Israel per a que canvie la seua política.

Cal tenir en compte que, a més de l'afició a les massacres, l'Estat hebreu practica l'apartheid als territoris ocupats: documents d'identitat on diu si ets jueu o no, carreteres exclusives per a colons a Cisjordània, la llei que impedeix la reunificació familiar de palestins residents a l'Estat d'Israel, el Mur...

Israel es burla de les resolucions de l'ONU que incompleix. Sap que té el recolzament de tot Occident i fa el que li dóna la gana. El boicot és una forma de pressionar internacionalment que està a l'abast de tota la ciutadania.

Ací tens més informació:
http://periodismohumano.com/en-conflicto/el-bds-israel-y-los-afrikaners.html


Salut!

Josep ha dit...

Fes-me una llista de productes russos, que açò dels txetxens és molt greu.

Vicent Terol ha dit...

Comentari quasi tres anys després d'haver publicat aquesta entrada. Et responc, Josep.

Imagine que darrere d'aquest cinisme -divertit, no ho negue- hi ha una reflexió argumentada. Interessant, segurament. Si l'exposes, podrem debatre-ho.