dimecres, 16 de juny del 2010

"La roja"

A l'hora d'assabentar-me de les notícies, tinc costum d'escoltar diferents emissores de ràdio, llegir algun diari de paper i accedir a diversos portals d'Internet. La televisió la veig molt poc.

Aquests dies, si hom pretén seguir l'actualitat, és inevitable rebre algun míssil del bombardeig constant d'informació sobre el Mundial de Futbol de Sud-àfrica. Escric "informació" en cursiva perquè el que es pot escoltar i llegir al respecte és, bàsicament, un doll de nacionalisme espanyol un tant insuportable: "la roja" amunt, "la roja" avall... Els qui es dirigeixen als oients i lectors donen per segur que tots els receptors dels seus missatges desitgem fervorosament que "la roja" (quin publicista idearia eixa marca presumptament moderna?) guanye el Mundial.

Reconec que m'agrada el futbol, però ja fa anys que no em motiva gaire, llevat d'alguna excepció comptada. Tot i això, no em resulta indiferent el paper que la selecció espanyola -un equip que exporta una idea d'Espanya uninacional i unilingüística- jugue a la competició celebrada aquests dies a Sud-àfrica. Sóc conscient que la intensitat del diluvi mediàtic espanyolista serà inversament proporcional a la distància que separe "la roja" de guanyar el Mundial. Per això, vull que Espanya quede eliminada el més aviat possible; i si pot ser perdent tots els partits, millor encara.

No ho crec, però igual m'anime i em pose a mirar el partit de hui de la selecció espanyola a veure si ix derrotada... Amb una cerveseta?

5 comentaris:

Carquinyol ha dit...

A mi això em provocaria més indiferència que una altra cosa, realment no m'importa el que faci la selecció espanyola...

... sinó fos per el constant bombardeig dels mitjans de comunicació !! Això és el que provoca que em passi com a tu, que tingui ganes que els eliminin l'abans possible !!

Speaker ha dit...

Però la meitat dels jugadors no eren catalans?

La Senyoreta Reykjavík ha dit...

Premonició?

T'he llegit aquest matí i aquesta vesprada, amb la derrota m'has vingut al cap hahaha

Passe el que passe que no falte la cervesseta :)

sànset i utnoa ha dit...

ja hem tingut la primera alegria!

I ara Honduras a fotre-hi "la puntilla"!

*Sànset*

Vicent Terol ha dit...

Carquinyol: És això: el bombardeig mediàtic. I les conseqüències; l'altre dia vaig veure banderes espanyoles gegants a la porta d'un establiment de xinesos.


Josep Lluís: No estic molt al corrent, però em sembla que sí que hi ha molts catalans. És com amb les motos. "El motociclismo habla español", diuen per la tele quan corredors catalans guanyen competicions.


Xica Reykjavik: Estic pensant en llançar demà una nova maledicció, a veure si tornen a perdre!


Sànset: Esperem que ho siga!! És demà, no? Feia una al·lusió al comentari anterior, però no n'estic segur.



Disculpeu el retard en les respostes. Cosa de les oposicions d'aquests dies...