dimarts, 8 de juny del 2010

Rus i el context

Com molts de vosaltres sabreu, l'alcalde de Xàtiva i president de la Diputació de València, Alfonso Rus, va comparèixer ahir als jutjats per haver insultat i amenaçat un sector dels professors valencians.

Emmarcant la situació, direm que Rus es referia als docents que, segons ell, enviaven "els sindicats" el curs passat per protestar contra la política educativa del Govern valencià. Les declaracions les realitzà durant un acte intern del PP.

Concretament, les paraules polèmiques foren -en primer lloc- aquestes: "Eixos que són bons xics..., eixos que diuen 'aleshores gairebé'. No sé què vol dir, però són uns gilipolles". A continuació, fent una al·lusió indirecta a la fotografia del conseller d'Educació Font de Mora, en què apareixia cap per avall a alguns cartells reivindicatius, va dir: "Eixos que volgueren posar-nos a mosatros en el cap boca avall... No anem a donar-los el gust: anem a rematar-los; anem a rematar-los."

Bàsicament, els arguments de l'alcalde de Xàtiva durant el judici van ser dos: (a) aquelles paraules anaven adreçades únicament a "tres" professors; (b) les polèmiques declaracions s'han de "contextualitzar".

Us anime a que escolteu, de la seua pròpia veu, el context i el text. Les paraules que motivaren el judici i el fragment de discurs de 3'32'' de duració durant el qual van ser pronunciades. Jutgeu vosaltres mateixos.



3 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Com si les paraules fossin menys greus si es dirigeixen només a tres persones...

Avui en dia si t'enganxen dient alguna cosa que no t'interessa sempre tens dos opcions:

a) Dir que t'han enganxat 'fora de context'

b) Demanar que anul·lin les escoltes

;)

sànset i utnoa ha dit...

No gastaré més d'una neurona per dir alguna cosa d'aquest individu...

*Sànset*

Anònim ha dit...

Que aquest impresentable continui conservant tots els seus càrrecs és una vergonya. Les excuses que hi posa són de pena.