divendres, 27 de juliol del 2012

Grans cançons amb Suede

L'any passat, va reaparèixer la banda britànica Suede, després de quasi deu anys d'inactivitat (des de fa un temps, el que cal preguntar-se és quin important grup desaparegut no ha regressat: en queda algun?).

Etiquetats com a formació que pertanyia al so brit-pop dels 90, es diferenciaren d'altres bandes per les seues influències glam (T.Rex, David Bowie), per la fantàstica veu del vocalista i, també, per la magnífica col·lecció de grans cançons creades.

Vaig veure un tros de l'actuació de Suede al Festival de Benicàssim de fa -ja!- nou anys i em va agradar molt. No sé si aquesta nit, al Low Cost de Benidorm, Brett Anderson (el cantant) estarà en forma per a oferir-nos el seu característic repertori de posturetes i una bona interpretació, ni si el grup en conjunt sonarà bé. Espere que sí.

Siga com siga, estic segur que escoltaré l'impressionat tema We Are The Pigs, extret del seu àlbum més fosc, Dog Man Star (1994). El vídeo d'aquesta cançó fou censurat a molts mitjans i ens ofereix un panorama que, tal com van les coses, qui sap si el podríem veure per ací en un temps... Gaudiu-lo.