dissabte, 12 de gener de 2013

Recepta de salmó (Santiago Alba)

Ingredients

Un exèrcit imperial.

Cinc segles de colonialisme.

Canals, fiords i badies entre la Patagònia i Xiloè.

Una multinacional del peix.

Milers de gàbies circulars de 30 x 60 metres de profunditat.

8 kilos de peix mort per 1 kilo de salmó viu.

Milers de dosis d'antibiòtic.

La Llei de Pesca i Agricultura d'un Govern neoliberal.

2.400 milions de beneficis privats.

50.000 treballadors mal pagats.

Milions de consumidors indiferents.




Preparació

Oblideu els ingredients. Tracteu l'oblit com si fóra un salmó. Saleu l'oblit. Esteneu l'oblit sobre una planxa encesa. Condimenteu l'oblit amb uns brins d'anet. Apliqueu a l'oblit una pinzellada de nata fresca. Serviu l'oblit encara calent. I no us oblideu de donar gràcies a Déu per aquest abundant oblit.


Autor: Santiago Alba Rico