dimecres, 27 d’octubre del 2010

La UV aposta per Loquillo, Alaska i Pau Donés

Público (26/10/10): "La Universitat de València oferirà un nou programa de postgrau en gestió empresarial de la música que comptarà entre el seu professorat amb artistes com Alaska, Loquillo o Pau Donés"




Comentari: Ja havia sentit que l'actual rector, Esteban Morcillo, estava impulsant una nova política a la UV. Potser Alaska impartirà classes sobre com entrar al món del periodisme d'extrema dreta (Libertad Digital), fer amistat amb Jiménez Losantos i coquetejar amb la premsa rosa; Loquillo podrà criticar, per enèsima vegada, la imposició del català i la seua consegüent marginació com artista 40 Prensipales, en sintonia amb el discurs del partit Ciutadanos; i Pau Donés... (d'on és?!) es denunciarà a sí mateix per autoplagi alhora que cantarà un nou tema que, amb el mateix ritme que "Bonito" o "Depende", tindrà una lletra interessant que no dirà res.

5 comentaris:

Xavier Aliaga ha dit...

No és per arruïnar-te el post, Vicent, però ahir vaig estar amb un dels promotors de la iniciativa i el master és prou més seriós del que ha contat la premsa. Els artistes no donaran classe: parlaran de les seues experiències. I les classes les faran gent amb coneixement contrastat del sector. Fins i tot hi haurà una part econòmica a càrrec de professors de la UV.

El que passa és que, de vegades, es fan emprar titulars per fer atractiva la informació.

PD: Pau Donés és, a més de músic (i ja pots imaginar-te que no forma part de les meues preferències), publicista.

Vicent Terol ha dit...

En cap cas, Xavi, aportar informació -com tu fas ací- és arruïnar un post.

Vaig llegir la notícia ahir i és cert que, segons es deia, la cosa no es reduïa, evidentment, als tres esmentats personatges. Tanmateix, sí s'afirmava que Loquillo i Alaska farien una "classe magistral".

No descarte que la meua (mala) primera impressió canvie al tenir més informació. Potser m'ha influenciat el fet d'haver llegit altres coses anteriors -no bones- relacionades amb Esteban Morcillo i certs canvis a la UV.

Seguirem atents a la notícia.



Salutacions.

Speaker ha dit...

Només puc dir que, definitivament, les coses estan canviant a la Universitat.

Sense entrar a jutjar els continguts, la docència o la pertinença o no d'estos estudis, sí que és cert que Alaska i Loquillo deuen saber de gestió de producte, de la seua música, amb els anys que porten venent-la. Els deuen have posat de ganxo per a l'estudiant.

Em preocupa bastant veure el fòrum de Público d'esta notícia, on de 37 comentaris, 34 mostren la mateixa opinió.

Vicent Terol ha dit...

Josep Lluís: Quan dius que les coses estan canviant a la UV, et refereixes a canvis positius o negatius, baix el teu punt de vista?


Salut, company!

Speaker ha dit...

Em referia a la universitat en general. Positius o negatius... preferisc no posicionar-me perquè sóc bastant ignorant en el tema.

Amb canvis em referisc al pla Bolonya i a la proliferació del molts màsters. Amb Bolonya sembla que estudiar i treballar és incompatible (perquè passen llista com al cole) i quant als màsters, doncs n'hi deu haver de bons i de roïns. Ja et dic, l'article de Público m'ha semblat més bé la recerca d'un titular, i no és massa exhaustiu/informatiu. Per això no sé dir-te si estic a favor o en contra que existisca eixe màster.

Evidentment, xoca pensar en Alaska o en Loquillo fent classes. Encara que t'assegure que aquest últim segur que està pagat de fer xarrades.