dijous, 11 de febrer del 2010

Google (Buzz) contra Facebook

Farà cosa de setmana i mitja que vaig entrar a l'univers Facebook, després d'haver-ne estat reticent durant molt de temps. Encara estic aprenent a aclarir-me com va la cosa, però sembla que és una eina molt pràctica per a assabentar-te de notícies relacionades amb allò que t'interessa. A més, la possibilitat de crear grups al voltant d'un assumpte concret té un potencial gens menyspreable, com ja va demostrar el Col·lectiu contra la corrupció.

Com deia, no fa ni dues setmanes que em vaig animar, per fi, a crear-me un perfil a Facebook. I ara va i el dimarts tire a entrar al meu correu de Gmail i em trobe amb no-sé-quina novetat: la possibilitat d'unir-me a una cosa que es diu Buzz (no estic segur si s'ha de pronunciar fent una 's' sonora al final, però sonaria divertit d'eixa manera). De seguida, vaig veure clarament que es tractava d'una xarxa social estil Facebook. La meua primera reacció instantània va ser desitjar que allò fóra opcional. La segona -després de comprovar que, efectivament, no era quelcom obligat-, tractar de no equivocar-me amb el ratolí, evitant així caure atrapat pel Buzz eixe. Quin mareig amb tanta xarxa social! (Al correu de Hotmail sí que en van imposar una per collons).

Efectivament, poc després vaig llegir a un diari digital que Google "atacava" Facebook. Competència per a la més famosa de les xarxes socials.

Independentment de la meua actitud davant aquest Buzz, que he explicat abans, sé que és molt probable que en poc de temps siga una opció a tenir en compte. Supose que dependrà de si la gent que ja es mou per Facebook comença a unir-se a la nova xarxa social o no. Jo no tinc ni idea d'Internet, però sé -com tothom- que Google és un monstre; i que aquest nou moviment ha de tenir -precís- moltes possibilitats d'arribar a ser un èxit.

5 comentaris:

sànset i utnoa ha dit...

Jo encara aguanto l’embranzida del facebook i m’hi nego a entrar. Un dia, el meu perruquer em va dir: “vien al facebook, allí podràs contactar amb els companys de l’escola, tenim un grup de l’escola”. Jo li vaig respondre: “si no hi he contactat sense facebook és perquè no vull”. Amb això, no dic que estigui en contradel facebook ni res d'això. Pot ser útil per intentar trobar gent a qui has perdut la pista i per restablir-hi el contacte.
Ara, em fan gràcia algunes qüestions sobre el tema: els meus amics, per exemple, es "piquen" per veure qui té més amistats al ciberespai. Un ne té més de 300. Quan ho vaig saber li vaig comentar que més valia que no intentés organitzar un sopar amb tots aquells amics, no fos cas que després hagués de pagar el beure...

Tot això acabarà sent una guerra més entre les grans companyies per controlar el mercat.


*Sànset*

Carquinyol ha dit...

A mi tampoc m'acaba d'atraure això del "feisbuc", però veig normal que donada la seva gran popularitat altres companyies volguin treure quelcom de similar. De fet, abans del "feis" hi havia un altre del nom del qual no m'enrecordo ja que tampoc em va interessar.

El que si que sembla és que Google s'ha posat en les xarxes socials. No fa gaire ja va treure el Google Wave com alternativa a la missatgeria instantània i a l'email i ara treu el Google Buzz... tot i que penso que l'hauria d'haver integrat més en el Wave que no pas en el gmail, però ells sabran les seves estratègies...

Eulàlia ha dit...

ei,
jo també encara segueixo resistint al fenòmen facebook. que deu ni dó, ja fa 6 anys que existeix. Som poquets els que quedem al marge d'aquesta xarxa social.
Peró com molt bé dius, si et despistes un moment intentant evitar entrar al facebook, cliques al lloc equivocat i ja has entrat en una altra xarxa..
blogger també és una xarxa social??

salut!

ass ha dit...

Sóc molt reticent al Facebook i això malgrat l'allau d'invitacions.
Si les invitacions fossin una bona copeta de cava llavors no m'ho pensaria dues vegades...

Vicent Terol ha dit...

Sànset: Em sembla divertida la manera en què dius: "si no he contactat sense facebook és perquè no vull". Les meues reticències eren degudes a que les referències que tenia sobre la famosa xarxa eren semblants a les teues. No entenia eixa moda de buscar gent a qui has perdut la pista, etc. Tanmateix, m'he creat un perfil amb un altre plantejament: una mena d'extensió del bloc, per una banda; i una forma d'accés a informacions de fonts seleccionades. No m'interessa buscar amics de l'escola ni res d'això... :) Salut!


Carquinyol: Jo estic peix en tot això. No sé què és el Google Wave eixe. He llegit a algun lloc que el Buzz es pot desactivar per a no tenir-lo present al correu de Gmail. Ho intentaré.


Eulàlia: 6 anys té el facebook?? No ho sabia... Responent el que preguntes: si tens correu a Gmail, se t'ofereix entrar a una xarxa d'eixes. I el que ho ha creat diu que no serà compatible amb facebook. O siga, que hi haurà guerra comercial.


ass: Jo crec que moltes d'eixes invitacions estan realitzades automàticament per la web. Jo també n'he rebut abans d'estar a facebook...