dimecres, 17 de desembre del 2008

17-D: Vaga general ajornada. Ocasió perduda?

Com sabeu, la vaga general prevista per al 17-D ha estat desconvocada (ajornada, diuen), després de les negociacions entre la Plataforma per l'Ensenyament Públic i el Govern valencià. Conselleria fa enrere eliminant l'obligació d'impartir Educació per a la Ciutadania en anglés (durant el present curs, en principi) i es compromet a negociar els tretze punts plantejats per la Plataforma abans del 15 de febrer.

Decepció o satisfacció? Una batalla guanyada o una ocasió perduda? He de dir que la meua primera impressió va ser de decepció. Posteriorment, he llegit articles i comentaris al respecte; van des del triomfalisme fins la desmotivació total. Expose a continuació algunes consideracions:


* És clar que hi ha una rectificació per part del Govern de Camps, fruit de la pressió de la comunitat educativa. I això no és poc al País Valencià, on estem més acostumats a la submissió. Font de Mora pot tractar de vendre la història com vulga, però fins i tot la premsa del PP parla de rectificació.

* S'havia aconseguit una tensió molt important, sobretot després de la manifestació del 29-N. I és cert que el manteniment de la vaga amb un missatge de l'estil "no és prou la rectificació a Ciutadania" haguera tingut un gran impacte. Ara hi ha gent desmotivada, es corre el risc que el clima creat puga anar gelant-se a poc a poc. Però és possible que haja sigut intel·ligent mantenir la lluita serena i constant, amb una victòria ja a la butxaca.

* És positiu el fet que la Plataforma segueix unida i amb les idees clares, atenent al seu manifest. Parlen d'ajornament i amenacen amb més mobilitzacions.

* Les declaracions del conseller Blackberry Font de Mora augmenten la indignació de la comunitat educativa. Insisteix a dir que no hi ha cap rectificació, i ho fa amb la seua habitual prepotència. Això pot ajudar a mantenir el cabreig necessari per a que la cosa no es gele.

* Ara mateix, trobe que seria un miracle que Conselleria entrara a negociar seriosament els tretze punts plantejats per la Plataforma abans del 15 de febrer. És a dir, és pràcticament segur que hi haurà noves mobilitzacions.


En resum: Calia prendre una decisió en un sentit o en un altre, i totes dues presentaven avantatges i inconvenients. Trobe que s'ha fet una aposta estratègica concreta, reflexionada i consensuada; esperem que done resultats.

2 comentaris:

Txarli ha dit...

D'una banda, és positiu veure com la pressió exercida amb les protestes ha servit per alguna cosa. Ara teniu l'oportunitat de negociar els punts del manifest. A les vostres mans està demanar que TOTS els punts o els més importants es compleixin i si no ho volen es torna a convocar una vaga o el que faci falta. Tot i més per una educació PÚBLICA i de QUALITAT.

De l'altra banda, no em fiaria gaire dels PPeros. Aneu en conte que no us la "claven" per alguna banda. Són corruptes i mafiosos, doncs saben com sortir-se'n en la seua d'aquests "embolaos". Només això, aneu en conte!

Resistència!

No oblidem que a Grècia la lluita continua.

Vicent Terol ha dit...

Gràcies pel teu comentari.