dimecres, 10 de desembre del 2008

17-D: Vaga general a l'Ensenyament


Després de l'èxit de la vaga del 29-N, es van crear plataformes en defensa de l'ensenyament públic a nivell comarcal. Ahir es reuniren i ratificaren la convocatòria de vaga general a l'ensenyament per al 17 de desembre.

Tot va començar com una protesta contra el desgavell que suposa impartir Educació per a la Ciutadania en anglés. Els estrategues del PP al País Valencià deurien pensar que era una forma enginyosa de boicotejar l'assignatura.

Tanmateix, la protesta va anar augmentant (davant la indignació per la surrealista mesura) i va acabar convertint-se en una denúncia de la situació vergonyosa en què es troba l'ensenyament públic al País Valencià. La gent ha esclatat, i ja era hora. Durant molts anys, ha hagut reivindicacions fetes en veu baixa; ara és el moment de mantenir la tensió creada el 29-N i fer-se escoltar.

Motius? Hi ha més de 1300 barracots; s'ha retallat l'atenció logopèdica; tenim massificació a les aules; es beneficia l'escola concertada, en mans de l'Església (que té collons); no es cobreixen les baixes amb agilitat (o, simplement, no es cobreixen), perjudicant així l'alumnat; les infraestructures són deficients; falta professorat d'anglés; el professorat interí està putejat; etc...

Tota aquesta informació la teniu ampliada al comunicat d'ahir de la Plataforma en defensa de l'ensenyament públic.

2 comentaris:

Txarli ha dit...

Em sembla que es veu de lluny, el que vol fer el PP amb l'educació pública: volen enfonsar-la per després "salvar-la" amb un plà de privatitzacions salvatge.

Endavant amb la vaga! Volem una educació laica, pública i de qualitat.

Vicent Terol ha dit...

Estic d'acord. S'estan creant dues categories a l'ensenyament: la precària(pública) i la concertada.

Trobe que la vaga és important perquè al País Valencià sol haver sempre una actitud de submissió, el "mesinfotisme", que diuen.