dimarts, 30 de desembre del 2008

Concentració contra el genocidi israelià

Hui, dimarts 30 de desembre a les 19 hores, tindrà lloc a la Plaça de la Verge de València una concentració contra el genocidi israelià a Palestina. Es tracta d'un genocidi sistemàtic que s'ha intensificat brutalment des de dissabte passat, amb el resultat de 350 morts i 1600 ferits en tres dies. La concentració està convocada per: Comunitat Palestina a València, Xarxa de Solidaritat amb Palestina de València, València Solidària-Pau Ara PV, CEAR PV, Ca Revolta, EUPV, PCPV, CGT i Col·lectiu Autònom de Treballadors.

Podem dir que això ens queda molt lluny, que hi ha altres problemes a la vida, que no podem protestar per totes les injustícies, etc. En qualsevol cas, parlem d'un genocidi que compta amb el suport de l'estat més poderós del món; un genocidi -per tant- practicat amb total impunitat.

I això en sí és indignant. Però és més indignant encara quan es tracta d'assassinats, massacres, violancions, humiliacions... que els mitjans de comunicació tracten de vendre'ns disfressats de "conflicte"; com si es tractara de dos pobles que s'han encabotat a enfrontar-se en igualtat de condicions. Pitjor encara: les vertaderes víctimes són, segons ens diuen, "terroristes"; i l'estat genocida és "una democràcia".

La indignació, la defensa de l'ètica, de la justícia, ens mouen a fer-nos escoltar; a concentrar-nos per tal de mostrar la nostra solidaritat amb un poble massacrat i condemnar l'actuació de l'estat terrorista d'Israel. I parlar d'estat terrorista no és emprar un llenguatge agressiu, no és desqualificar; és, simplement, un acte descriptiu.


A continuació, podeu llegir el comunicat redactat per la Comunitat Palestina a València i la Xarxa de Solidaritat amb Palestina de València.

"La comunitat Palestina a València i la Xarxa de Solidaritat amb Palestina condemnen enèrgicament la massacre que s'està cometent contra la població palestina en Gaza. El nostre poble continua amb la seua resistència i fermesa enfront de les armes mes sofisticades d'assassinat, genocidi i destrucció, i avui mes que mai necessita de la solidaritat mundial per a assolir el seu legítim dret a la pau i a la terra palestina. Ara, i davant l'extrema gravetat de la situació, hem de prestar especial atenció al bombardeig de la ciutat de Gaza, on milió i mig de persones assetjades en la presó mes gran del món són privades de combustible, electricitat, aliments bàsics i fins i tot d'aigua potable i medicines davant la mirada incommovible de la Comunitat Internacional. Per això, fem una ferm i urgent crida: · al cessament immediat de crims de guerra i aïllament contra la població de Gaza. · al Govern espanyol, al Consell de Seguretat de Nacions Unides, a la Unió Europea i a la comunitat internacional, perquè intervinguen en favor de la Pau i la Justícia, per a obligar a l'estat d'Israel a posar fi a aquest atac indiscriminat contra el nostre poble i, a respectar la legislació internacional i els Drets Humans, no legitimant de fet a l'estat d'Israel que els incompleix de forma sistemàtica. És per això que fem una crida a tota la societat civil valenciana perquè done suport aquestes exigències, participant dimarts, dia 30 de desembre, a les 19:00 hores, en una CONCENTRACIÓ en la plaça de la Mare de Deu de València, per a manifestar la nostra denúncia comuna de la brutal i sagnant agressió, junt l'exigència que cessen els atacs."