dimecres, 24 de desembre de 2008

Manipulació a Telecinco

La Coordinadora Antifascista de Madrid ha elaborat un vídeo amb material incautat a dos periodistes de Telecinco; aquests s'havien infiltrat entre persones vinculades als moviments antifeixista i okupa, amb la intenció d'obtenir imatges mitjançant una càmera oculta, per a ser utilitzades en un reportatge destinat a criminalitzar els 'antisistema' (terme emprat habitualment pels mitjans de comunicació).

Personalment, confie en la veracitat del que veiem al vídeo; m'incline a pensar que no es tracta de cap muntage. A partir d'ahí, cal dir que resulta fins i tot còmica la forma en què aquesta parella de periodistes tracta de moure's entre els antifeixistes; un exemple: la xica (són un xic i una xica) es posa un mocador palestí... A més de poca habilitat, mostren també uns clars prejudicis: es tracta de gent que sembla creure's que està fent alguna mena de tasca de denúncia.

A alguns no ens sorprén el que podem veure al vídeo; és una evidència la criminalització dels -no fa molt- anomenats 'antiglobalització' per part dels mitjans. Es busca el morbo a través de la manipulació, obtenint així un doble resultat: audiència i demonització de la dissidència. Però sí és altament interessant el document perquè ens mostra, amb plena transparència, aquesta repugnant manipulació. El vídeo dura 19 minuts; ací el teniu en dues parts.


1ª part


2ª part

3 comentaris:

Té la mà Maria - Reus ha dit...

T'he posat al la llista dels meus blogs prefertis i així ens mantenim en contacte

una abraçada des de Reus

Vicent ha dit...

Moltes gràcies.

Una abraçada.

Txarli ha dit...

Vaja amb els becaris de Telecinco! Afortunadament tenim aquests mitjans a internet per mostrar com ens volen manipular. Boníssim post, Vicent!