dijous, 4 de desembre del 2008

El temps passa ràpid?

Sembla haver un ampli consens a l'hora d'afirmar que el temps passa ràpidament. Més enllà d'ideologies, estils de vida..., tothom hi està d'acord.

"Els anys passen volant", m'ha dit una companya de feina dues vegades en menys de quinze dies. El raper Tote King canta: "si tienes más de 25, los años se te van follaos".

Però... té sentit afirmar que el temps passa ràpid? En relació a què? El temps és una magnitud que utilitzem de vegades per tal de calcular la velocitat d'alguna cosa. Tanmateix, el temps no té velocitat; és la referència per a calcular la velocitat. No pot, per tant, ser mesurat objectivament amb la intenció d'ubicar-lo en una escala lent-ràpid.

Podem parlar, en tot cas, de les nostres sensacions. Tenim la sensació que el temps va ràpid; follat, de vegades. Sobretot quan mirem enrere. Però per què eixe consens? Té a veure amb ser conscients de la nostra existència? Amb certes comparacions, segons les quals som quelcom insignificant? Ja sabeu: la història de la humanitat, el sistema solar, l'univers...

1 comentari:

Anònim ha dit...

er tiempo, como desía aquel, é como una putilla espavilà: te lo hase sin que te entereh i sin esharle musha miga al asunto.
Er tiempo mide lo cambio: cada 4 años cambiamo el gobierno, cada 24 hora hasemo lah mismah cosah...
Menuo hioputa é er teimpo