dimarts, 23 de març del 2010

Conselleria va cedir davant un racista inculte

"¿Sabe la Masaborreguera que las lenguas cooficiales no sirven para nada y son de reciente creacion? Menos el Valenciano y sus variantes, Mallorquin y Catalan que siempre lo han hablado la gente rural y sin cultura, el Vasco no ha existido nunca."

"Sobre el Gallego, a mi me da risa, pero respeto mucho a quien lo hable, es mas me parece muy bien que haya gente que se entretenga en aprender un portugues mal hablado en lugar de estudiar ingles o simplemente español como hacen todos los paises de Europa."

"En Valencia no se puede estudiar en español."

"Esas lenguas minoritarias y autonomicas solo sirven para ir por casa y legitimizar a los politicos autonomicos, no sirven para nada mas."

"A pesar de todo, aun hay ciudadanos que piensan que en España se puede elegir estudiar en gallego o español, valenciano o español, etc.. Pues no, eso le llaman inmersion linguistica progresiva hacia las lenguas muertas." (*)

"Respecto al nacionalismo, igual que muchos moros e inmigrantes vienen a España a dar por culo y queremos que se vayan, de igual manera queremos que los catalanes que no esten a gusto siendo españoles se vayan a dar morcilla a cualquier país que los acoja, nadie les obliga a estar aquí, lo mismo podemos decir de los vascos."

"Queremos un gobierno que fomente implantar empresas en España liberalizando el mercado laboral como en Europa, dode se permita contratar y despedir con total flexibilidad."

"El colegio Sanchis Guarner no tiene comedor lo cual es una ventaja porque si no lo hay condiciona que muchos inmigrantes o gitanos no se matriculen." (**)



L'intel·lectual autor de les anteriors perles no és altre que Juan Vicente Santacreu, el pare de la xiqueta que va protagonitzar la polèmica al voltant de la llengua emprada a un examen de Primària: Ella -seguint les indicacions del pare- va respondre en castellà a una assignatura impartida en valencià; lògicament, fou suspesa. Després de les pressions conservadores, fruit d'un espectacle mediàtic organitzat per JV Santacreu, el Govern valencià va ordenar que el col·legi incomplira la normativa vigent i l'aprovara.

El personatge té un bloc anomenat MasaBorreguera, del qual estan extretes les frases de dalt. L'home segueix una línia ideològica d'extrema dreta, amb una aparent actitud de rebel·lia antisistema. Molt semblant a l'estil de Jiménez Losantos i Libertad Digital, dels què segur que n'és seguidor. Això sí: amb menys cultura i més faltes gramaticals que aquests.

Que una persona tinga eixes idees, i que les expresse a Internet amb la prepotència de qui se sent sabedor de determinades veritats que la resta desconeixem, no és quelcom escandalós. Fins i tot podria ser divertit, si ens fixem en el poc trellat que destil·la el descervellat en qüestió. El que indigna de veritat és que un personatge així siga el que haja fet que Conselleria obligue el col·legi Sanchis Guarner a cedir a unes exigències que van en contra de la reglamentació (i en contra de la nostra llengua).

Per cert que el tal JV Santacreu és un tant pillastre, atès que té també un espai web de llenceria eròtica femenina. Cosa que va generar certa polèmica perquè l'home hi tenia allotjat, entre mig de les fotos de xiques amb poca roba, un banner sobre l'assumpte de la seua filla. El va eliminar després que Levante-EMV se'n fera ressò d'aquesta -diguem-li- curiositat.



(*) La "immersió lingüística progressiva" no existeix. Hi ha Programa d'Incorporació Progressiva (PIP) i Programa d'Immersió Lingüística (PIL). Juan Vicente els ha fusionat en una mostra d'originalitat creativa...


(**) Aquest comentari racista va tenir molta repercussió. Segons he comprovat, el pare de Natalia Santacreu va modificar la segona part de la frase posteriorment i la cosa va quedar així: "...lo cual es una ventaja desde le punto de vista del nivel educativo evitando que sea uno de tantos colegios refugio para los padres."

4 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Res nou sota el sol company, Déu els crida i "España" els junta !

Ara bé, t'hi imagines el cas contrari? El pare obligant a contestar a nen en valencià una assignatura en espanyol? A hores d'ara s'hauria guanyat un viatge a l'Audiencia Nacional...

joanfer ha dit...

Això és vergonyòs. El més greu és que hi ha massa ruc que pensa de la mateixa manera.
Estic amb en Carquinyol. Si fos al contrari, la que ens cauria seria bona!

Vicent Terol ha dit...

La reacció del Govern valencià està directament relacionada amb els seus càlculs electorals: neutralitzen així el descontent dels seus votants més espanyolistes i blavers; porten fent-ho molt de temps, en detriment del partit Unión Valenciana. Èticament, la cosa és repugnant, atès que juguen amb la supervivència d'una llengua. És política, en el pitjor sentit del terme.

Si fóra al contrari, ens trobaríem amb que la persona que desobeïra la legalitat -exigint emprar el valencià a una assignatura impartida en castellà- seria presentada pel PP, i per molts mitjans de comunicació, com un radical catalanista, poc menys que prop de l'entorn d'ETA.

Speaker ha dit...

Droga dura, llegir aquest home, eh? ;) No he entrat al seu blog (amb les cites que poses en tinc prou), no vull que el seu comptador comptabilitze una visita més, i col·laborar així a unflar el seu ego.

Salut!