dimarts, 31 d’agost del 2010

"Nous personatges" a Terra Mítica

Sembla que Terra Mítica, com altres parcs temàtics, es troba en hores més que baixes. La crisi ha suposat un fre per a aquesta mena de projectes, associats a la bombolla immobiliària. Tot i això, algunes veus afirmen que es tracta de monstres que esperen la reactivació de l'economia per a despertar.

Siga com siga, aquest matí m'he trobat, a una parada del metro de València, amb el següent cartell:




"¡Nuevos personajes!", posa en lletres ben grans. I potser he patit algun déjà vu d'eixos que m'ha provocat una confusió mental, perquè ha sigut com si els personatges del cartell em resultaren una miqueta familiars. No sé, xe! Coses meues...


Per altra banda, no està de més recordar una sèrie de detalls sobre Terra Mítica:

  • Abans de la seua construcció, es produïren dos incendis a la zona forestal on s'hi troba actualment. Després, el Govern valencià de Zaplana va modificar el reglament per a facilitar un canvi de qualificació del sol que permetera la construcció de bens d'interès cultural.
  • Bancaja i la CAM tenen més del 40% del capital de Terra Mítica; el Govern valencià, el 20%.
  • El centre ha rebut moltes ajudes i subvencions, com la que l'eximeix de pagar el 95% de l'impost sobre construccions de l'Ajuntament de Benidorm.
  • La seua construcció es va pressupostar en 240 milions d'euros, però el cost final fou de 376 milions. La cosa va arribar als jutjats. Tanmateix, el TSJ valencià ho va anul·lar tot per un error de procediment d'Hisenda. Enrique Ortiz, qui apareix al sumari del cas Gürtel, i un dels principals inversors del parc, estava esguitat pel procés judicial. Aquest -és clar- no es un "nou personatge" a l'actualitat político-corrupta del País Valencià.

3 comentaris:

Mireia ha dit...

Aquí es van "omplir les butxaques" els 4 de sempre i després... aquest parc no ha aixeat encara el cap!

Speaker ha dit...

Hahaha, vaja, no són precisament nous, els personatges!

Vicent Terol ha dit...

Mireia, totalment d'acord amb tu. Però has vist el cartell? És nou! Pretenen reactivar allò! Serà que veuen la fi de la crisi i el regrés de la construcció desaforada?


Josep Lluís: Estàs segur? Al cartell diu que són nous!!