dilluns, 6 de juliol del 2009

Canal 9: DJ manipulació

Aquest migdia hem sabut que el magistrat del Tribunal Superior de Justícia valencià ha decidit continuar la tramitació del procediment contra Camps, per un suposat delicte de suborn.

He escoltat la notícia mentre anava conduint el cotxe en direcció a Xàtiva; a la SER i a Radio 1 (RNE). Han explicat l'ordre del jutge i després han mostrat la reacció del PP en la veu de De Cospedal.

Fa uns minuts m'acabe d'assabentar, a través de l'edició digital de Público, de la manera en què Canal 9 ha donat la notícia. Ho han dit al final de l'informatiu, la qual cosa és lògica perquè la notícia no era important: no havia de ser considerada important pels televidents, si ho voleu així. Però l'assumpte ha sigut divertit (o indignant; o divertit i indignant) perquè hi ha hagut dues peculiaritats en la forma de presentar els fets. Mireu el vídeo i fixeu-vos-hi bé:






Què us ha paregut?

En primer lloc, veiem que la locutora diu "cohecho" (en castellà) en compte de dir "suborn". Per què? Potser perquè molta gent no sap què és "cohecho", i suborn és més comprensible?

I després tenim la compareixença de De Cospedal en versió DJ Camps remix: "Vamos a seguir defendiendo la presunción de inocencia del presidente de la Comunidad Valenciana. Vamos a seguir defendiendo la presunción de inocencia del presidente de la Comunidad Valenciana". Muntatge amb repetició de la frase.

La manipulació de Canal 9 és així: descarada, però efectiva. Trobe que la mobilització de l'electorat del PP que aconsegueix és molt superior a la indignació que desperta en la gent que no els vota. I ells ho saben millor que ningú.

2 comentaris:

Francesc Mompó ha dit...

Jo també me n'havia adonat. A més, immediatament després trauen la notícia de la dimissió del cap de l'espionatge (del PSOE)i allí s'entretenen bona cosa. Sembla ser que el que ha fet Camos encara és bo per als valensianos.
Algun dia despertarem. Hi ha un refrany que diu: Animal que no conegues, no li toques les orelles. Doncs ens les estan tocant massa i algun dia mossegarem.

Vicent Terol ha dit...

Doncs jo no m'hi vaig fixar. Estava la tele encesa, però parlàvem i no escoltava res. Sí que vaig tenir la impressió que la compareixença de De Cospedal durava més del que havia escoltat jo a la ràdio.

Salut!