dimarts, 6 d’octubre del 2009

Una experiència gratificant

El debut de la banda valenciana Senior i el Cor Brutal a primers d'aquest any fou una bona notícia de cara a la normalització de la nostra llengua. Hi ha una quantitat considerable de grups influenciats per formacions com Wilco, The Jayhawks, The Wedding Present o Teenage Fanclub, sí; la majoria canten en anglés i prous també en castellà..., però jo no en coneixia cap que ho fera en català. Senior i el Cor Brutal practiquen el que es coneix com estil americana, característic de moltes bandes de pop-rock alternatiu.

Pel que fa a les lletres, aquestes mostren una visió bastant pessimista de diferents aspectes de la vida. De fet, Miquel Àngel Landete, líder i 99% del grup, diu que a "L'experiència gratificant" -títol del disc- va tractar de reflectir una època depressiva (de "renegror", segons les seues pròpies paraules).

He de reconèixer que els seus textos no m'acaben de convèncer. Trobe que es cau en diversos tòpics i, tot i haver un intent de dir coses interessants, no s'aconsegueix de manera satisfactòria. Tanmateix, a nivell musical, hi ha moltes cançons redones: grans cançons amb excel·lents melodies emotives. El grup, en aquest sentit, està a l'altura dels millors en el seu estil. "Himne regeneracional", per exemple, no té res que envejar a qualsevol tema dels Teenage Fanclub. "València, eres una puta" és perfecta, amb un intens crescendo. Es pot dir, inclús, que no hi ha cap cançó que sobre al disc.

Senior i el Cor Brutal van aparèixer per partida doble a la revista Rockdelux de setembre, publicació de gran prestigi entre els aficionats a la música independent. Una entrevista amb Landete i un comentari sobre el videoclip de la cançó "El signe dels temps", que podeu veure a continuació.





Abans de finalitzar, dues coses:

La banda actuarà el dissabte 10 d'octubre a Picassent.

Podeu visitar el bloc de Senior -Landete- ací.

2 comentaris:

Comtessa d´Angeville ha dit...

Grans!! El video està just on estic jo jajaja, la de les ulleres de bussejar i la boa rosa, on diu ESTÀ SOLA és servidora jejeje

Vicent Terol ha dit...

No fotes! Vaja, vaja... Ja t'he vist, ja...